четверг, 9 января 2014 г.

Порушникам правил – більший штраф

Про ситуацію на автошляхах Щорсівщини наприкінці 2013-го року й на початку року нового, а також – про новації у правилах дорожнього руху, читачам «Променя» розповів інспектор місцевого відділення ДАІ В.П. Ващенок.



– Провідною новиною кінця минулого року стало введення в дію з 14 грудня поправок до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині, що стосується покарання за керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння. Якщо раніше штраф за це складав від 2550 до 3400 гривень, то тепер – від 3400 до 5950. Також вже не існує такої форми впливу, як направлення на громадські роботи. (За статистикою, раніше п’яні водії у більшості випадків були покарані в судах саме таким чином). Тож віднині любителі хильнути спиртного перед тим, як сісти за кермо, наражаються на перспективу суто грошової санкції. Є надія, що ймовірність вагомих фінансових втрат змусить потенційних порушників правил дорожнього руху з більшою обачністю поставитися до своїх вчинків. Хоча все ж таки за три тижні дії нововведень КУпАП вже четверо мешканців Щорсівщини не відмовили собі в задоволенні проїхатися на транспортних засобах, будучи «під градусом». Розмір штрафу для них визначає суд. Варто зауважити, що в період новорічно-різдвяних свят кількість нетверезих водіїв була суттєво меншою, ніж торік. Скоріше за все, громадяни в більшості своїй зробили правильні висновки із інформації про законодавчі нововведення. І тепер додалося роботи таксистам – для перевезення додому тих, кому з якихось причин сідати за кермо не можна.
– Чим запам’ятався початок року?
– Співробітники ДАІ (станом на 8 січня ) виявили 10 порушень правил дорожнього руху. Сталося три аварії. Першого січня, ввечері, водій «Москвича», їдучи вулицею Горького у Щорсі, не впорався з керуванням і здійснив наїзд на електроопору. Транспортний засіб зазнав механічних пошкоджень. А через пару днів на шляху Щорс – Березна вантажопасажирський мікроавтобус перевищив швидкість, його занесло, внаслідок чого він опинився в кюветі. На Святвечір у Щорсі сталася ще одна ДТП. Водій легковика марки ВАЗ не надав переваги в русі машині «Жигулі», внаслідок чого сталося зіткнення транспортних засобів. Люди не постраждали.
– Які ще справи перебувають на контролі у співробітників державтоінспекції?
– Загалом роботи чимало, але про один аспект – кадровий – хотілося б згадати детальніше. Наразі оголошено набір кандидатів на здобуття фахової освіти в Донецькому юридичному інституті МВС, зокрема – на факультеті безпеки дорожнього руху. Подачу документів для складання відповідної особової справи бажаючі повинні розпочати до 15 лютого. Детальнішу інформацію з цього приводу можна отримати в Чернігові, у відділі кадрового забезпечення управління ДАІ. Телефон - 72-36-28.

Комментариев нет:

Отправить комментарий