пятница, 20 июня 2014 г.

У програмі до Дня молоді фестиваль у Сеньківці не передбачається

Чернігівська область не братиме участі у міжнародному молодіжному фестивалі у Сеньківці. Про це офіційно заявив голова облдержадміністрації Володимир Івашко. Зважаючи на те, що однією з учасниць заходу є Російська Федерація, яка анексувала Крим та фактично розв’язала неоголошену війну на сході нашої країни, офіційна позиція обласної держадміністрації чітка і зрозуміла — не підтримувати проведення даного фестивалю.
Враховуючи складну військово-політичну ситуацію, яка склалася на кордоні України і всередині держави, коли існує висока ймовірність збройних провокацій, коли на Донеччині та Луганщині отримують поранення і гинуть українські військові – ми не маємо морального права брати участь у зазначеному заході, тим більше – говорити про якусь дружбу.
Прес-служба облдержадміністрації

До речі
Поблизу Сеньківки (на стику кордонів України, Білорусії та Росії) 28 червня буде проведено міжнародний фестиваль, організований російською та білоруською сторонами. Державна прикордонна служба офіційно повідомляє, що цього дня з 5 до 19 години буде призупинено рух транспорту та людей в пунктах пропуску «Нові Юрковичі» (Росія) та Веселівка (Білорусія). Разом з тим пропуск у пункті «Сеньківка» (Україна) здійснюватиметься без обмежень. Якщо пояснити просто, то наші земляки, які все ж таки схочуть побувати на російсько-білоруському фестивалі, зможуть перетнути кордон при наявності паспорта, а не як раніше – у вільному режимі й без пред’явлення документів. Росіяни та білоруси матимуть можливість потрапити на українську територію після проходження стандартної процедури паспортного контролю.

Комментариев нет:

Отправить комментарий