пятница, 13 июня 2014 г.

Хороша справа для села

«Великощимельська громада вже не перший рік доволі ефективно співпрацює з районним центром зайнятості», - розповів «Променю» сільський голова Борис Добродій.
Одна з основних переваг цього конструктивного процесу – можливість залучити безробітних, які перебувають на обліку, до проведення громадських робіт. Таким чином вдається розв’язати деякі проблеми благоустрою населеного пункту. Отже, у травні семеро безробітних мешканців Великого Щимеля почали викошувати траву на території маленького парку, розташованого в центрі села. Якось спонтанно виникла ідея: а чи не зробити тут для дітей пісочницю? Вирішили – і взялися за справу. По закінченні подивилися і дійшли думки: потрібен ще й навіс-грибок. Зробили і його. Малюкам розвага та радість, але де розмітитися їхнім мамам? Тому встановили лави зі столиком. Треба зазначити, що реалізувати задум вдалося завдяки допомозі матеріалом приватного підприємця Сергія Тєлєгіна та інших спонсорів. Надалі лишилося подбати тільки про фарбу… Тепер у селі є чудове місце відпочинку для сімей з дітьми. Коли гарна погода, то увечері там буває доволі людно.
При подальшому проведенні громадських робіт у Великому Щимелі виконком сільради враховуватиме думки та пропозиції людей – що саме треба робити далі в першу чергу.
До речі
У коментарі для читачів нашої газети заступник начальника відділу соціальних послуг РЦЗ В.М. Савоста повідомив, що цьогоріч вже 89 безробітних з 10 сіл та міста взяли участь в оплачуваних громадських роботах. (Для незайнятої людини це можливість додаткового заробітку з розрахунку мінімальної зарплатні). Гроші виділяються на засадах співфінансування (50 на 50) Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття і місцевими бюджетами. Надалі практика організації громадських робіт у населених пунктах району буде продовжуватися.

Комментариев нет:

Отправить комментарий