пятница, 13 июня 2014 г.

Розпочалась перша зміна у «Дружбі»

У вівторок, 10 червня, відбулося урочисте відкриття табору «Дружба».
Перед урочистостями розмовляємо з директором літньої дитячої республіки Олегом Скотаренком.







- На першій зміні відпочиватимуть близько 130 дітей – з району, а також Києва та Чернігова, - розповів Олег Васильович. – Дехто з батьків оформляв путівку через організацію, де працює. В такому разі доплата складала всього 250 грн. Хто оздоровлює дитину власним коштом, мусить сплатити 1965 грн. У нас п’ятиразове харчування (на день на дитину передбачено 40 грн.), маса всяких заходів, розваг, спортивних поєдинків. Створено 5 загонів, де вихователями працюють студенти та випускники педагогічних вишів.
- Сподіваюсь, не тільки дівчата.
- З дев’яти вихователів – четверо молодих людей. Спортивних, захоплених своєю роботою. Так що хлопці в таборі не нудьгуватимуть без змагань.
У нас налагоджена співпраця з Центром дитячої та юнацької творчості, дитячою бібліотекою, районним Будинком культури, за традицією до нас в гості прибувають МНСники – продемонструвати свою техніку і свою роботу. Зазвичай усі в захваті від цього.
- Який вік відпочивальників?
- Від 6 до 17 років. Найчисельніший загін молодших школярів. Називається «Капітошки». Намагатимемось зробити відпочинок таким, щоб малюки захотіли в табір і в наступні роки.
- Існували проблеми з набором зміни?
- Я б не сказав. Більше того, уже практично набралась друга зміна, йде набір третьої. Думаю, 21 день, проведений у «Дружбі», для багатьох стане найкращим спогадом нинішнього літа.
Ми багато зробили, щоб дітям тут було комфортно. Прибрали територію, відремонтували корпуси, придбали новий холодильник, 50 матраців тощо.
… Через кілька хвилин потому Олег Скотаренко на урочистій лінійці оголосив першу табірну зміну 2014 року відкритою.
Голова РДА Павло Мірошниченко привітав «дружбівців» з початком відпочинку, побажав їм багато позитивних вражень. (На відкритті зміни були також присутні заступник голови РДА Володимир Карпенко, начальник відділу освіти РДА Тетяна Булденко).
Загони підготували номери художньої самодіяльності. На закінчення урочистостей діти випустили в небо синьо-жовті повітряні кульки з прикріпленими до них паперовими голубами, висловивши цим загальне прагнення усіх українців – жити під мирним небом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий