пятница, 13 июня 2014 г.

Відпочинком задоволені

У пришкільному оздоровчому закладі «Джерельце», що відкрився в Тихоновицькій ЗОШ 2 червня, відпочиває 57 учнів (з 126-ти, що навчаються тут).



З 8-ої ранку на подвір’ї метушня і дитячий сміх – наче й не закінчувався навчальний рік. Тільки замість уроків - ігри, розваги, цікаві конкурси і… трудотерапія. Але трохи попрацювати на шкільних грядках ніхто не відмовляється. З них і зараз, і протягом навчання до столу школярів «надходять» овочі.
- Тому батьків сильно не обтяжуємо, - розповідає директор школи Галина Бебех. – Здають в основному по мішку картоплі (на дитину) та по літровій банці варення. Іноді потроху моркви, якщо у нас не вродить.
Втім, у відпочивальників – інший директор – вчитель Михайло Кошель. Він керує пришкільним закладом уже тертій рік поспіль. Тому всюди порядок і дисципліна.
Продукти закуповують тільки сертифіковані, їх постачає приватний підприємець В.Пікус. На 12 грн., що виділяються на день (до 14 години) на одну дитину, готують сніданок (із двох страв і чаю) та обід. На десерт – фрукти, соки, морозиво. Діти (відпочивають учні 1-8 класів) задоволені. Більшість їх – із багатодітних малозабезпечених сімей, вдома навряд чи мали б таке харчування. Як, власне, і відпочинок: крім заходів, що проходять кожного дня, заплановано ряд поїздок - у Менський зоопарк, на виставу у Чернігівський драмтеатр, у історичний музей в Щорс.
Марія ІСАЧЕНКО, фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий