пятница, 13 июня 2014 г.

Ситуація на дорогах

За інформацією з місцевого відділення ДАІ, протягом 5 місяців цього року на Щорсівщині сталася 21 дорожньо-транспортна пригода, внаслідок чого три людини зазнали тілесних ушкоджень. Прикметно, що в трьох випадках причиною аварій було керування транспортними засобами водіями у стані алкогольного сп’яніння.


Нинішнього року співробітники ДАІ склали вже 40 протоколів (у травні – 8) за водіння в нетверезому стані. Згодом, розглянувши відповідні матеріали, суд позбавив сімох винних у такому порушенні законодавства права керування транспортом, ще п’ятьох відправив під адміністративний арешт. Найпоширенішою ж формою покарання залишався штраф.
Також з 20 травня по 26 червня в районі триватиме операція під умовною назвою «Перевізник». Першими результатами стало те, що було складено 5 протоколів на водіїв пасажирських автобусів. (Типовим порушенням поміж виявлених є перебування в салоні стоячих пасажирів, що заборонено правилами). Ще накладені стягнення на двох посадових осіб, які допустили існування певних недоліків у сфері пасажирських автоперевезень.
Стосовно дорожньо-транспортних пригод, то їх останнім часом сталося дві. 5 червня у Щорсі майже опівдні по вулиці Володарського на машині «Джилі» їхав місцевий мешканець, аж раптом йому в правий бік влетів «Фольксваген», водій якого не надав передбаченої правилами переваги руху – що й стало причиною зіткнення. На винного чекає покарання (складено протокол). До речі, він заявив ніби не побачив попереджувального знака… На щастя, люди не постраждали - пошкоджень зазнали машини. А ось 7 червня у Великому Щимелі вранці на мопеді їхав мешканець Суничного. Він порушив правила маневрування, внаслідок чого сталося зіткнення з легковиком «Деу». Аварія не спричинила великих проблем. На мопедиста складено протокол. До того ж з’ясувалося, що він не мав посвідчення водія.
Принагідно державтоінспекція звертається до батьків з нагадуванням про необхідність додаткового контролю за дітьми, які у період шкільних канікул більше часу проводять на вулицях. Стосовно ж правил дорожнього руху, то про них співробітники ДАІ розповіли на тематичних лекціях у навчальних закладах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий