четверг, 26 июня 2014 г.

До уваги грибників, і не тільки

Літо 2014 року саме в розпалі. Жителі населених пунктів у прикордонній смузі та контрольованих прикордонних районах області, намагаючись використати сезон для заготівель і здачі заготівельникам грибів та ягід, потягнулися до лісу.


Але не зважаючи на те, що більшість збирачів прожили в цих місцях більшу частину свого життя і знають ліс, вони все одно не застраховані від того, аби заблукати.
Останнім часом випадки, коли громадяни, блукаючи лісом, порушують або намагаються порушити державний кордон, почастішали.
Так, 15 червня затримано трьох жителів Семенівського району, що збирали гриби, а за кілька днів вже двох жительок Щорського району затримано при спробі порушення державного кордону до Російської Федерації.
За перетинання або спробу перетинання державного кордону поза пунктами пропуску через державний кордон України передбачається накладення штрафу від 850 до 1700 гривень або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20 % заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб. Ті самі дії, вчинені групою осіб або особою повторно протягом року, передбачають накладення штрафу від 1700 до 3400 гривень або виправні роботи на строк до двох місяців з відрахуванням 20 % заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.
Громадянам потрібно також пам’ятати і про те, що за статтею 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення прикордонного режиму, режиму в пунктах пропуску через державний кордон України або режимних правил у контрольних пунктах в’їзду – виїзду», а саме за перебування у прикордонній смузі без паспортних документів передбачено штраф від 119 до 170 гривень на громадян та від 170 до 340 гривень на посадових осіб.

Комментариев нет:

Отправить комментарий