пятница, 13 июня 2014 г.

Допоможемо нашим солдатам

Павло МІРОШНИЧЕНКО, голова райдержадміністрації
Шановні земляки! Країна нині переживає непрості часи. Тривалий період правління бандократії на найвищому рівні, іноземна військова інтервенція та сепаратизм поставили українську державу на межу виживання.
Сотні тисяч наших співвітчизників - як на передовій, так і в тилу - стали на захист рідної землі. Чимало мешканців району – від пенсіонерів і до бізнесменів - буремними весняними місяцями взяли найактивнішу участь у підтримці й забезпеченні армійських підрозділів, дислокованих на Щорсівщині. З цього приводу хочу сказати лише одне: я пишаюся своїми земляками, їхньою свідомістю та патріотизмом. Усі вони заслуговують щирих слів подяки. Такий народ дійсно непереможний.
На жаль, нерідко надходять звістки з деяких областей про загибель військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур. Найбільша трагедія сталася в травні, коли на Донбасі терористи протягом дня вбили 17 бійців 51-ої механізованої бригади. Я, як колишній офіцер цієї військової частини, сприйняв їхню смерть з особливим сумом. Належно вшанувати пам’ять полеглих захисників Вітчизни – наш священний обов’язок.
Разом з тим нам потрібно обов`язково подумати про щорсівчан, які нині несуть службу в зоні конфлікту на південному сході країни. Це передовсім солдати, мобілізовані через райвійськкомат, а також бійці батальйону спецпризначення МВС «Чернігів» і співробітники місцевого райвідділу міліції. Потрібно чітко усвідомлювати: наші земляки, перебуваючи на Донбасі у складі силових структур, передовсім протидіють поширенню терористичної загрози на решту областей України, в тому числі – й на рідну Чернігівську. Їхня повсякденна служба й успішне виконання бойових завдань є запорукою того, що до нашого краю ніколи не прийде хаос, тут не свистітимуть кулі й не литиметься кров.
Ні для кого не секрет, що наші силові структури потребують сприяння у питаннях матеріально-технічного забезпечення. Тому я підтримав ініціативу громадськості Щорсівщини – зібрати кошти для надання адресної допомоги нашим солдатам. Є хороша ідея: встановити контакт саме з тими щорсівчанами, які зараз перебувають на передовій, і поцікавитися, що їм потрібно. Можливо, комусь необхідний хороший бронежилет, ще комусь – сучасні тактичні окуляри. Зрештою, військовослужбовці, які знаходяться в траншеях, відчувають потребу багато в чому. І якщо наша допомога врятує чиєсь життя або здоров’я – заради такої мети слід зробити все можливе. Відразу треба зауважити: вивчається питання, яким чином передати все необхідне безпосередньо за призначенням, тобто щоб вантаж не йшов через «другі» або й «треті» руки. Бо вже загальновідомими є приклади, коли учасники антитерористичної операції отримують явно не все, що могли б отримати. Частина допомоги осідає «в тилу», викликаючи цілком справедливе обурення людей таким фактом.
Минулого тижня приватні підприємці Щорсівщини зібрали чергову суму грошової допомоги для тих, хто зі зброєю в руках стоїть на захисті української державності та конституційного порядку. А днями до процесу збору коштів долучився колектив райдержадміністрації. Принагідно я звернувся до працівників інших державних структур району, райради та органів місцевого самоврядування, сільських голів, депутатів місцевих рад, активістів усіх без винятку партій із закликом приєднатися до цієї важливої справи. Звісна річ, у кожної людини можуть бути свої політичні погляди. Особисто я – позапартійний, але вважаю, що у такий важливий для держави момент ми всі маємо бути передовсім громадянами України і докласти максимум зусиль, щоб солдати відчували підтримку з боку нашої громади. Вони мають знати, що ми віримо в їхню хоробрість, відданість присязі та здатність перемогти будь-якого ворога. А мешканці району словом і ділом засвідчать, що дуже важливим є суспільний консенсус, те, заради чого здатні працювати разом люди навіть з різними світоглядами. Стабільність, патріотизм і громадянська злагода є однаково близькими для абсолютної більшості людей, тому подібні цінності можуть стати основою для об’єднання місцевої громади.
Новообраний Президент Петро Порошенко в своїх перших ініціативах задекларував, що керівництво держави однозначно налаштоване на миролюбну політику й діалог заради припинення конфлікту, але при цьому будуть неухильно відстоюватися національні інтереси України й триватиме безкомпромісна боротьба з тероризмом. Вважаю, що такий підхід є адекватним існуючій ситуації і буде безумовно підтриманий нашими земляками. Як і більшість співвітчизників, я сподіваюся, що вже у близький перспективі Україна переможе, а на нашій землі нарешті запанує мир.

Комментариев нет:

Отправить комментарий