вторник, 10 июня 2014 г.

«В ім’я Отця і Сина, і Святого Духа!»

У цьому молитвослів’ї ми прославляємо Святу Трійцю – Єдиносущну і Неподільну.
Священну подію сходження Святого Духа на Апостолів ми згадуємо в день святої П’ятидесятниці. Наступного дня прославляємо Святого Духа, Його велич, силу, славу і Божество. Святий Дух зійшов на Апостолів не лише для того, щоб надихнути їх на труди і керувати ними в їх подвигах, але й для того, щоб перебувати в Церкві Христовій завжди. Кожен із нас при хрещенні отримав уже перші дари Святого Духа. І впродовж життя кожен багато разів поповнює і примножує в собі ці благодатні дари в Таїнствах Церкви, через слово Боже і молитву.


Бог дає Духа Святого кожному, хто налаштований прийняти його, хто заперечує володарювання похмурого духа зла і своєю душею прийняв віяння Духа Божого. Необхідно вивести себе із своїх казематів духовних, щоб сповідатися Імені Господньому, просвітлитися світлом Христовим, спробувати дару небесного і сили, що наближається, дихати небесним повітрям. Хай відбудеться в нас переродження духовне, і в серцях своїх Христа «…яко да Царя подымем…», і приготуємо себе в живі храми Духа Святого, віднайдемо Христа не по плоті (тобто зовні), але по духу! Тоді лише, як Апостоли після п’ятидесяти днів очікування, ми зможемо відчути в собі постійне очищення Втішника, наповнимося Духом Святим. Самих лише слів «…прииди и вселися в ны…» недостатньо, необхідно внутрішньо і діяльно бути готовими до своєї П’ятидесятниці.
Господь і нашу слабкість споглядає з великим милосердям і бажанням оживити нас Духом Святим: «Душе Святый,.. прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша!» Амінь.
Отець Павло,
благочинний церков Щорського району

Комментариев нет:

Отправить комментарий