пятница, 25 сентября 2015 г.

Підготовка до зими: що вже зроблено і що ще треба зробити

Готовність житлово-комунального господарства, об`єктів соціальної сфери і агропромислового комплексу нашого краю до роботи в осінньо-зимовий період стала предметом обговорення на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації.

Провідну доповідь виголосив перший заступник голови райдержадміністрації В.В.Радібеда. Серед іншого він зазначив, що підготовка до роботи в холодну пору року розпочалася ще навесні. Передовсім у районі розроблено оперативний план технічних заходів з переходу на економний режим використання енергоресурсів. Триває перехід установ і організацій бюджетної сфери на застосування при опаленні дров замість газу. (Один з прикладів – відновлення роботи твердопаливної котельні в приміщенні, де знаходяться відділ освіти, управління агропромрозвитку та фінуправління). Також вживаються заходи з утеплення будівель шкіл, закладів культури тощо. Так уже здійснено перший етап монтажу металопластикових вікон у Новоборовицькому комплексі «школа-сад» (за кошти галузі освіти), у Петрівському будинку культури (фінансування виділено сільрадою), встановлено металопластикові двері в дитячій музичній школі (профінансовано відділом культури РДА).
Стосовно забезпечення твердим паливом, то заклади культури його мають на весь опалювальний сезон, освіта і медицина вже проплатили необхідні обсяги паливних ресурсів. Якщо вести мову про електроенергетику, то нині наш район перевищує відведені ліміти споживання на 5%. Нещодавно за ініціативи керівництва РЕМ була проведена нарада, на якій обговорювалася ймовірність «віяльних» відключень електрики у холодну пору року. Тому знову набрало актуальності попередження: в період з 8.00 до 11.00 і з 18.30 до 21.30 споживачі повинні по можливості зменшувати енерговитрати.
Житлово-комунальне господарство району готове до зимівлі на рівні середньообласних показників, водопровідно-каналізаційне – на 97%. Щорська філія райавтодору заготовила 1000 тонн піщано-соляної суміші для посипання шляхів.
Разом з цим проблемним залишається стан бюджетних розрахунків за спожиті енергоносії та теплопостачання. На 1 вересня бюджетні установи та організації заборгували: за опалення районної лікарні – майже півтора мільйона гривень, за електрику по галузі освіти – 900 грн, за газ по галузі освіти – 26,1 тис. грн.
Коментуючи інформацію доповідача, голова райдержадміністрації П.Л.Мірошниченко розповів, що минулого тижня Верховна Рада внесла поправки до державного бюджету на нинішній рік. Цим документом передбачене виділення Щорсівщині додаткових коштів. Певною мірою цей фінансовий ресурс сприятиме швидшому погашенню заборгованості за енергоносії. Завдяки допомозі депутатів парламенту, які підтримують наш район, і сприяння обласного керівництва окремим рядком проходить і сума в 3 мільйони гривень – на соціально-економічний розвиток міста і сіл. Першочергово кошти планується спрямувати на встановлення металопластикових вікон і дверей у дитячо-юнацькій спортивній школі, дитячій музичній школі. (Ці об`єкти опалюються газом, тож і потребують дієвих заходів з енергозбереження). Також після проходження необхідної процедури аналогічну роботу планується провести і в міській школі № 1.
В обговоренні порядку денного взяли участь голова правління ПрАТ «Комунальник» А.М.Дуля, керівник дільниці ПАТ «Облтеплокомуненерго» О.В.Грабовський, начальник управління агропромрозвитку РДА Н.О.Дятел, заступник міського голови О.В.Ясенчук.
Друге питання засідання – «Про стан контрольно-ревізійної роботи і дотримання фінансово-бюджетної дисципліни» було розглянуте у протокольній формі. За підсумками роботи колегії ухвалені відповідні рішення.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий