пятница, 25 сентября 2015 г.

Чи шукатимуть палія?

На початку цього тижня до редакції «Променя» надійшло колективне звернення мешканців вулиці Панфілова (м.Щорс). Майже два десятки людей висловили свою велику стурбованість фактами неодноразових підпалів житлового будинку в їхньому мікрорайоні. (Це неподалік річки).
Як стверджують наші земляки, історія бере свій початок ще у червні нинішнього року. Тоді (23 числа), майже опівночі хтось кинув у вікно хати № 15 по вулиці Панфілова палаючу пляшку із легкозаймистою речовиною. «Подарунок» розбив шибку й спричинив займання в кухні. Господар загасив пожежу і викликав міліцію. На місце події прийшов дільничний інспектор, який після складання відповідного документа чомусь навіть не забрав закинуту пляшку в якості речового доказу. Майже через місяць господар (Є.К.Цакун) отримав з райвідділу міліції відповідь, що за даним фактом порушити кримінальну справу неможливо. Мовляв, подія ця – лише хуліганство, тож підпадає під дію не кримінального, а адміністративного законодавства. Словом, звичайний дріб`язок. Та й свідків підпалу не було… (Дійсно, чому це злочинець, перед тим, як жбурнути пляшку, не покликав навколишніх мешканців – подивитися на його «акцію»? Або не засняв усе на відео, щоб потімвикласти все на YouTube? Неподобство!)
Продовженням же історії сталась пожежа 11 вересня. Близько 2-ої години ночі в господарстві Є.К.Цакуна сталося займання: горіли гараж і сарай. Полум`я почало поширюватися з горища, де не було електропроводки, тобто версія про «коротке замикання» є нереальною. За викликом прибули пожежні, вони не дали вогню перекинутися на будинок, хоча загалом збитки були чималі. А господар під час гасіння зазнав опіків руки…
Мешканці вулиці Панфілова ставлять цілком логічне запитання: чи встановить міліція особу палія і чи припиняться нарешті підпали? Адже у разі певного збігу обставин нова пожежа може поширитися на увесь квартал, наробивши безліч лиха.
Постраждалий від пожеж має підозру, хто саме палить його майно. (Мешканець Щорса, з яким у нього тривалий конфлікт правового характеру). Чи знайдуть правоохоронці підтвердження цим підозрам – покаже час. А поки що люди звертаються, окрім редакції, до прокурорів району та області з проханням втрутитися в ситуацію. Бо палія треба зупинити. І щоб реакція правоохоронців не обмежилася припущенням: «невстановлена особа необережно повелася з вогнем, і тому виникла пожежа»…
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий