понедельник, 21 сентября 2015 г.

Пожежі

За інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Р.М.Силенка, 11 вересня о 2 год. 24 хв. на ПЗЧ 8 ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання у господарчій будівлі в м. Щорс по вул. Панфілова. Горів великий об’єкт розміром 20 х 6 м, стіни цегляні, покрівля шиферна, освітлення електричне. Причина пожежі – ймовірно підпал. Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, пошкоджено стіни та майно, пошкоджено 3 склопакети житлового будинку, який стоїть поруч. На гасіння залучались 2 караули ДПРЧ з м.Щорс. Врятовано житловий будинок та 1 господарчу будівлю.


І вже традиційно місцеві «язикаті Хвеськи» та «знавці пожежогасіння» почали розповсюджувати відверто неправдиву інформацію, потроху додаючи від себе (для більшого епатажу публіки) «деякі деталі». Громадськість поінформована, що на цілодобовому чергуванні в підрозділі перебуває 3-4 співробіники на одному пожежному автомобілі. При виїзді за викликом пожежна частина закривається на замок (приймати дзвінки після виїзду нікому - диспетчер відсутній), в разі потреби викликається резервний караул (особовий склад, що перебуває на відпочинку вдома після добового чергування), час збору якого становить 30 хвилин, пожежний автомобіль завжди заправлений водою (2,8 т), витрата якої при роботі 2 стволів складає 5 хв. Час виїзду на місце пожежі з моменту виклику за номером «101» склав не більше 5 хв. (Ніхто до підрозділу не приїжджав та особовий склад не будив!)
12 вересня о 10 год. 36 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про займання дерев’яної огорожі в Щорсі по вулиці Кооперативній. Власник - 1931 р.н., пенсіонер. Горів паркан довжиною 10 м. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем господаря (неконтрольоване спалювання сміття). На гасіння залучався 1 караул ДПРЧ з м.Щорс.
Слід зазначити, що завдяки оперативним та вмілим діям пожежних пожежу будо локалізовано та ліквідовано на стадії розвитку, врятовано значну кількість матеріальних цінностей.
Вкотре наголошується на забороні спалювати без відповідного контролю та у вітряну погоду сміття.

Комментариев нет:

Отправить комментарий