вторник, 29 сентября 2015 г.

Сільськогосподарський калейдоскоп

СІЮТЬ ОЗИМИНУ
Сільгоспформування району посіяли озимі культури на зерно загалом на 4328 гектарах. Переважає пшениця – 3073 гектари, а ще на 1255 – жито.
Завершено сівбу озимих зернових у псп «Яна Плюс», до закінчення наближається СТОВ «Щорссільгоспсервіс», продовжують сіяти у псп Прогрес» та свк «Райдуга».
ДОДАЛИ У ПРОДУКТИВНОСТІ
Середньодобовий надій молока на корову по господарствах району нині в середньому складає 5,6 кілограма. Це на 200 грамів більше, ніж у цей період торік.
ЗАКУПИЛИ 95 ТОНН
ЕЛІТИ Й 268 тонн ДОБРИВА
Із них 10 тонн елітного насіння жита, а решта – озима пшениця. Найбільше – 34,8 тонни - придбало псп «Яна Плюс», 30,2 – псп «Прогрес» і 30 тонн – СТОВ «Щорссільгоспсервіс». Господарства району купили 268 тонн діючої речовини мінеральних добрив, що становить 192 відсотки до обсягів минулого року.
ЗБИРАЮТЬ СОЮ,
НА ЧАСІ КУКУРУДЗА і соняшник
На полях приватних сільгосппідприємств «Прогрес» та «Яна Плюс» продовжують збирати сою. Загалом станом на минулий четвер урожай впорядкували на 41 відсотку площ. Щодо кукурудзи, то посіви її складають 5779 гектарів. Не починали ще збирати й 2081 гектар соняшнику.
ЗАГАТОВЛЯЮТЬ СИЛОС
Свк «Райдуга» уже завершив закладати зелену масу. Тим часом, як зазначила начальник управління агропромрозвитку РДА Н.О. Дятел, зараз продовжують готувати силос псп «Яна Плюс», ПСП імені Ватутіна і СТОВ «Щорссільгоспсервіс». Запас консервованого корму в районі нині складає 4849 тонн, що дорівнює 92 відсоткам до плану.

Комментариев нет:

Отправить комментарий