вторник, 22 сентября 2015 г.

Дорогі земляки!



У цей нелегкий для України час, коли в результаті бойових дій на Сході України проливається кров наших захисників та мирного населення, я дякую вам за вашу згуртованість, патріотичність та віру в майбутнє України.
Десятки тисяч наших співгромадян зараз перебувають в зоні проведення антитерористичної операції. Поміж них більше сотні мешканців Щорсівщини.
Успіх армії, як відомо, кується в тилу. Без всенародної підтримки годі й мріяти про гідну відсіч ворогута Перемогу. Тому я хочу доземно вклонитися всім землякам, які допомагали та допомагають нашим військовим, їх родинам та особам, які переміщуються на територію району зі сходу України та Криму.


Звичайно, в більш населених районах та областях нашої України підтримка тим, хто цього потребує, є об’ємнішою, однак, як то кажуть: «Де дружніші, там і сильніші».
Досить широкого резонансу, в т.ч. в мережі інтернет, набуло одноголосно прийняте 4 вересня цього року рішення депутатів районної ради про направлення звернення з проханням щодо виключення нашого міста з переліку населених пунктів України на перейменування. Прикладом є публікації на веб-сайті Всеукраїнської тижневої газети «Сіверщина» («Щорська районна рада Чернігівщини захищає ворога Української держави», «Щорські депутати одностайно за збереження імені ворога України» та «Пристрасті навколо Щорса: каламутні води колабораціонізму»).
Прикро, що одноголосна підтримка відповідного звернення, всю діяльність депутатів районної ради, які також є жителями нашого району та які безпосередньо приймали участь в наданні допомоги нашим військовим прирівнюють до «антиукраїнської», «такий собі сигнал російському агресору, що війну вони ще не програли, що є примарна надія загарбати Україну, що на Чернігівщині їх чекають…».
Щорський край завжди був та залишається українською землею, на якій живуть щирі, працьовиті люди, патріоти своєї держави.
Що ж стосується реалізації норм Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», то ще раз хочу наголосити: пам’ятаймо, що знайдуться такі політичні «діячі», які знайдуть зиск з будь-якої ситуації, використовуватимуть питання з перейменування на власну користь з метою здобуття більшої кількості прихильників та отримання більшого відсотка голосів на найближчих місцевих виборах.
Кожен має займатись своєю справою: історики – досліджувати події, факти, вести дискусії про внесок тих чи інших діячів в історію країни та світу задля встановлення та збереження істини для прийдешніх поколінь; депутати – відстоювати інтереси виборців, а представники органів виконавчої влади виконувати покладений на них обов’язок – забезпечення виконання вимог чинного законодавства України. Тому є вимоги Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», і оскільки ми живемо в правовій державі, то ми маємо їх виконувати.
З повагою - голова
райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий