понедельник, 14 сентября 2015 г.

Дитячий спорт – це наше майбутнє

Станом на 1 вересня 2015 року в Щорській ДЮСШ у 26 групах чотирьох відділень займаються спортом більше трьохсот учнів (легка атлетика – 81, футбол – 154, настільний теніс – 40, спортивна гімнастика – 30). Увесь навчальний процес здійснюється під наставництвом 11 тренірів-викладачів, які мають вищу освіту, достатній досвід роботи з дітьми. Гостро відчувається недостатнє фінансування спортивно-масової роботи, застаріла матеріально-технічна база, але попри все колектив ДЮСШ готовий до роботи у 2015-2016 навчальному році.

ФУТБОЛ
Підсумки 2014-2015
навчального року
У відділенні футболу ДЮСШ працюють 3 тренери-викладачі у 8 групах. Майже весь вільний час учні проводять на навчально-тренувальних заняттях ДЮСШ, спортивно-масових заходах, а їх було аж 32. Географія дружніх зв’язків наших футболістів – Київ, Славутич, Конотоп, Ніжин, Чернігів, Бахмач, Мена, Городня, Куликівка, Ріпки.
Останні два роки всі виїзди на обласні змагання проводили автобусами відділу освіти з розрахунком 50% палива за рахунок батьків учнів та 50% - за рахунок відділу освіти.
Учні відділення футболу брали участь у юнацькій першості області 2014-2015 н.р. серед команд ДЮСШ, юнаків 1998-2000 р.н. у другій групі північної зони, де провели 8 ігор (4 вдома та 4 на виїзді). Старша вікова група (1998-99 р.н.) під керівництвом тренера-викладача О.В. Кухаренка посіла І місце. Молодша вікова група (2000-2001 р.н.) під керівництвом старшого тренера-викладача Р.В.Грицюка – І місце. Вже протягом 5-ти років команди здобувають призові місця, є чемпіонами другої групи. Але для виходу в першу лігу й участі у змаганнях вищого рівня немає коштів. Транспортні витрати – все це зараз дороге, а проїхатися туди й назад в Корюківку (25 км), Бахмач (130 км), Ніжин (220 км), Прилуки (250 км), Чернігів (150 км), Носівку (250 км) обходиться в чималі гроші.
Протягом року проводилися турніри з футболу, відкриті першості ДЮСШ, товариські зустрічі (13 заходів). Вже традиційними стали візити до нашого міста команд зі Славутича, Києва, Чернігова, Конотопа. На цих турнірах наші діти демонстрували хороші результати.
Організовувалися в районі змагання з міні-футболу серед команд колективів фізкультури пам`яті В.Є.Аліфіренка, учасниками яких є 2 команди учнів та тренерів-викладачів.
Щорічно учні нашої школи стають учасниками змагань на приз клубу «Шкіряний м’яч». У 2014-15 н.р вони виступали у груповому етапі в Ріпках (2004, 2005 та 2002 р.н.). Всі три команди були володарями призових місць. Готували їх тренери-викладачі Р.В.Грицюк, О.В.Кухаренко та М.І.Бобров.
У цьому навчальному році змагання «Шкіряний м’яч» проводитимуть в м.Городня (вікові групи 2005, 2004 та 2003 р.н.). Учні, готуючись до змагань, брали участь в серпні в турнірі в Бахмачі та відкритій першості Щорської ДЮСШ.
На початку вересня з федерації футболу, обласної СДЮСШОР «Юність» надійшов календар ігор (першого кола) другої ліги, другої групи юнацької першості області 2015-2016 рр. з футболу серед юнаків 1999-2001 р.н. У ІІ турі 27 вересня відбудеться гра у Щорсі з представниками Чернігівського району, у IV турі 11 жовтня наші футболісти прийматимуть вдома гостей з Куликівки, а в V турі 18 жовтня зіграють з командою Березного. Варто зауважити, що ряд вихованців щорського футболу грають у командах вищого рівня: А.Виблов, В.Ващенко, Д.Федусенко, Д.Лит-виненко – у команді «Юність» (Чернігів), А.Шевченко – у команді «Десна» (Чернігів).


НАСТІЛЬНИЙ
ТЕНІС
У 2014-2015 навчальному році юні тенісисти (тренер-викладач Тетяна Сарапіна) взяли участь у 7 заходах, з них – у трьох клубних чемпіонатах Чернігівської області серед юнаків та дівчат. За підсумками посіли ІV місце з 19 команд. Кращими тенісистами району визнано Катерину Борсук, Тетяну Полуду, Марію Лагуту та Романа Паіна.
У березні 2015 р. на базі ДЮСШ силами тренерів та прихильників спорту на високому рівні був організований турнір з настільного тенісу пам’яті Є.І.Круша.

ЛЕГКА АТЛЕТИКА
Вихованці відділення легкої атлетики у 2014-15 н.р. взяли участь у 21 заході. З ними працюють три штатні тренери-викладачі і три за сумісництвом – загалом у 12 групах. Минулий навчальний рік видався досить вдалим. Щорські легкоатлети взяли участь у всіх офіційних стартах обласного рівня: чемпіонаті області «Діти – олімпійська надія України» (ІІІ місце), обласних змаганнях з легкоатлетичного кросу серед учнівської молоді (ІІІ місце), чемпіонаті області з легкоатлетичного кросу серед команд міст та районів (ІV місце), чемпіонаті області з легкої атлетики в приміщенні м.Бровари (VII місце), кубку області з легкоатлетичного кросу (ІV місце), обласних змаганнях з легкої атлетики серед команд ДЮСШ (VІІ місце). За рейтингом з трьох десятків спортшкіл, де культивується легка атлетика, Щорська належить до п’яти кращих. До результату юних спортсменів вели тренери-викладачі В.Д.Бережний, О.М.Карпенко, Н.М. Медведьова, В.Ю.Івлєв та Є.О. Лахадинов. Чемпіонами і призерами змагань ставали Д.Семко, Д. Сентябрьов, Д. Анищенко, Я.Науменко, Н. Терещенко, А. Білоконь, К.Баєва, М.Тимошенко, В.Хоминська, Б.Бойко, Р. Медведьов. На даний час триває підготовка до участі у змаганнях 2015-16 н.р. Одним із етапів цього процесу буде відкрита першість з легкої атлетики серед команд ДЮСШ Чернігівської та Сумської областей за участю команд Кролевця, Конотопа, Бахмача, Мени, Чернігова, Щорса, Борзни, яка відбудеться на міському стадіоні 26 вересня.

СПОРТИВНА
ГІМНАСТИКА
Вже четвертий рік як на базі ДЮСШ відкрили відділення спортивної гімнастики. Дівчата з великим задоволенням займаються цим видом спорту під керівництвом майстра спорту С.М.Коляко. Вона та її учні підтримують тісний дружній зв'язок з тренерами міст Києва, Луганська, Чернігова.
Є.МУДРИЦЬКИЙ,
директор ДЮСШ

Комментариев нет:

Отправить комментарий