пятница, 4 сентября 2015 г.

Мир в Україні - наша спільна мета

„Миротворення в Україні: роль жінок” – під таким гаслом обласна спілка жінок провела триденний цикл семінарів. Проходили вони в атмосфері толерантності, поважного ставлення до всіх, хто прагне досягти миру у ненасильницький спосіб, хто завжди цінує життя та гідність інших людей.


На семінарах обговорювалися болючі питання (заради пошуку компромісів), було висловлено низку думок щодо першочергових кроків, які має зробити кожна представниця прекрасної статі заради того, аби її чоловік, батько чи син не проливали свою кров, не гинули, залишаючи сиротами сім’ї.
Йшлося і про вплив конфлікту на Донбасі на нашу область, про те, як громадські організації регіону вирішують проблеми біженців, як підтримують вдів, учасників АТО, як співпрацюють з місцевою владою. Все це звучало на прикладі конкретних історій, конкретних кроків. Приміром, чернігівських волонтерок, котрі десятки разів побували в гарячих точках сходу України, учасники семінару вітали стоячи, шквалом теплих оплесків.
Приємно, що це велике жіноче зібрання допомогло провести посольство Великої Британії, а його душею знову стала любима всіма Ірина Дорожкіна (на знімку).
Олена КОМПАНЕЦЬ

Комментариев нет:

Отправить комментарий