пятница, 4 сентября 2015 г.

„Вересень починається святом знань, просвіти і науки”, -

з такими словами звернувся директор гімназії Олександр Щербина до присутніх на святкуванні Дня першого дзвоника. Під виконання національного гімну піднімається державний прапор. А трохи згодом усі вшановують хвилиною мовчання тих співвітчизників, які загинули на війні, що точиться на сході країни.


Рівно дві з половиною сотні – саме стільки учнів цьогоріч переступили поріг районної гімназії. З них 54 щойно зараз долучилися до великої гімназійної родини, а 22 через рік стануть випускниками. Передовсім, до них, їхніх батьків та рідних і працівників навчального закладу були звернені привітання виступаючих на урочистому зібранні.


Олександр Щербина щиро зізнався: першого вересневого дня неначе все вперше – і слово, і музика, і дзвони душі. Цей день особливо хвилюючий, адже ніби знову кличе в дорогу до чогось нового і незвіданого. У своїй промові директор гімназії закликав гімназистів наполегливо вчитися, досягати поставленої мети, дослухатися порад батьків і вчителів. А батькам побажав, щоб діти своїми успіхами на освітянській ниві прославили їхній родовід. Окремо він клонився колегам, які щедро діляться знаннями з підростаючим поколінням, виховують свідомих громадян і патріотів країни. І завершив свій виступ словами: „Знання – це сила, сила добра, суспільної злагоди та поступу. Вони, мов чисте повітря і життєдайна енергія сонця, необхідні нам для розбудови держави. Тож нехай у стінах гімназії весь навчальний рік панує атмосфера взаєморозуміння і творчої співпраці – заради нових досягнень та успіхів”.


На урочистостях з привітаннями виступили голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, директор департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко та інші промовці. Зворушливо й водночас весело висловлювали свої надії та побажання як першокласники, так і майбутні випускники.
Найкращим учням вручили грамоти та відзнаки. Кульмінацією свята став традиційний дзвоник, звук якого сповістив: навчальний рік вже розпочався.
Наостанок на лінійці було розгорнуто величезний український прапор , а перед тим у небо здійнялися жовті й блакитні повітряні кульки. Гімназисти рушили до класів, проходячи під святковою аркою. На них чекає країна знань...

Фото Олега
МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий