понедельник, 14 сентября 2015 г.

З вдячністю, з подарунками і малюнками



Нещодавно голова райдержадміністрації П.Л. Мірошниченко та голова районної ради І.Г.Орда відвідали у Щорсі ветерана війни, учасницю бойових дій, 91-річну М.Г.Цап (на фото 1). Вони подякували їй за ратні подвиги і вручили пам’ятну медаль – «70 років визволення України від фашистських загарбників». Також висловили на адресу Марії Григорівни побажання міцного здоров’я, поваги від оточуючих людей, а ще – дожити до 100-річного ювілею.
* * *
Вшанування осіб, представлених до нагородження відзнакою Президента України, розпочато з перших днів вересня. Так, 1 вересня перший заступник голови райдержадміністрації Валерій Радібеда, побував з візитом у мешканця с. Сновське Івана Роги, а заступник голови райдержадміністрації Володимир Карпенко завітав до Григорія Пономаренка із с. Петрівка. Загалом вже вручено 14 медалей.
* * *
Днями у Великощимельському НВК відбулася зустріч учнів школи 5-9-х класів з випускником НВК, а нині воїном АТО – Богданом Михайловичем Гриценком, яка мала промовисту назву «Повертайся живим!». Організували її вчитель історії Олена Шетюк та заступник директора Ірина Масленок. Зустріч розпочалася вітанням всіх воїнів, які воюють, воювали і полягли на сході України, захищаючи нашу землю. Ведучі висвітлили хронологію останніх подій у нашій державі та закликали всіх присутніх вшанувати пам’ять загиблих солдатів хвилиною мовчання. Коли до розмови запросили Богдана, учні, затамувавши подих, слухали його розповіді, бо усвідомлювали, що ця людина приїхала з місця воєнних дій і після відпустки знову повернеться у самісіньке пекло. Богдан розповів присутнім про свої важкі воєнні будні, про своїх побратимів та про те, якою зворушливою для них є саме дитяча небайдужість і підтримка.
На згадку учні подарували Богданові оберіг і теплі побажання миру у вигляді намальованого сонця.
* * *
Місцева організація Товариства Червоного Хреста на базі районного центру зайнятості провела черговий захід для дітей вимушених переселенців зі сходу України, які мешкають у нашому краї (фото 2). Малюки та підлітки, серед іншого, мали нагоду помалювати, зробити аплікацію, взяти участь в іграх (також усі вони отримали солодкі подарунки від ТЧХ).
До речі, дітлахам з Донбасу спрямували свої малюнки і добрі побажання учні 7 класу міської школи №1. Таким чином гасло «Україна - єдина країна» знайшло ще одне своє підтвердження.

Комментариев нет:

Отправить комментарий