понедельник, 14 сентября 2015 г.

Пожежі

За інформацією начальника пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, 30 серпня о 10 год. 53 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання стогу сіна вагою близько 2 тонн у Щорсі по вул. Чкалова. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Сіно згоріло. На гасіння залучався караул ДПРЧ м. Щорс. Завдяки оперативним та вмілим діям професійних вогнеборців пожежу біло ліквідовано та врятовані матеріальні цінності.


1 та 2 вересня близько опівдня на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надходили повідомлення про займання лісового настилу на площах 0,5 та 0,4 га. поблизу с.В.Щимель. Причини пожеж – необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. На гасіння двічі залучалися караули ДПРЧ м. Щорс.
2 вересня о 16 год. 44 хв. на ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 2,5 га поблизу м. Щорс. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. На гасіння залучався караул ДПРЧ м. Щорс. Слід зазначити, що деякі мешканці 5-поверхівки (поблизу інтернату) воліли просто спостерігати за діями пожежних, а вже після ліквідації пожежі висловлювали свої претензії та вчили, як потрібно гасити такі пожежі. Тобто є не лише «диванні війська», а й «диванні пожежні».
А через годину до ПЗЧ ДПРЧ м. Щорс надійшло повідомлення про займання сухої трави на площі 5 га та господарчої будівлі (власниця 1953 р.н.) у с.Чепелів. Сарай мав розмір 4 х 5 м, стіни дерев’яні, опалення та освітлення відсутні. Вогнем знищено стіни споруди та суху траву. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.
Наступного дня ввечері на ПЗЧ ДПРЧ м.Щорс надійшло повідомлення про пожежу в господарстві мешканки Рогізок, 1956 р.н. Горіли житловий будинок 10 х 6 м, стіни дерев’яні, покрівля з черепиці по дерев’яному риштуванню, освітлення електричне, опалення пічне та господарча будівля 4х2 м, стіни дерев’яні, покрівля шиферна, освітлення та опалення відсутні. Причина пожежі – ймовірно підпал. Вогнем знищено хату і сарай. На гасіння залучали: один караул ДПРЧ м.Щорс та пожежна команда СТОВ «Щорссільгоспсервіс». До речі, під час гасіння в житловому будинку здетонували набої (патрони), орієнтовно, часів Другої світової війни. Під час події ніхто не постраждав.

Комментариев нет:

Отправить комментарий