вторник, 22 сентября 2015 г.

Про декомунізацію вголос

Інформація про одне з недавніх рішень нашої райради зачепила за живе багатьох. І хоча час від тієї сесії вже минув, як минули громадські слухання, жителі нашого краю продовжують жваво обговорювати тему перейменування міста і району. Щоправда, у цій ситуації незрозуміле одне: чому ініціатори й активісти останніх слухань не піднялися проти перейменування, скажімо, у січні, лютому ще до прийняття Верховною Радою відповідного закону (підтриманий Верховною Радою 9 квітня 2015 року. До речі, фракція БЮТ за нього теж голосувала). Навіщо тепер, коли, як-то кажуть, над «і» поставлені всі крапки показувати наш район таким собі правовим нігілістом. А, може, це звичайний піар деяких політсил перед виборами 25 жовтня?


Петро ВЄРІК,
91 рік, м.Щорс
- Микола Щорс - національний герой свого часу, за що був по-зрадницький розстріляний. Побільше б таких людей, народу жилося б краще. Я і мої друзі проти перейменування міста Щорс і його вулиць.
Валентина
Омеляненко, домогосподарка, с.Кучинівка:
- Дивуюсь, що люди ловляться на дешеву демагогію популістів. Ті вводять їх в оману, придумуючи різні способи здобуття собі рейтингу на найближчих виборах і говорять про недоцільність повернення місту і району історичної назви. Якраз перейменовувати треба. Як треба жити не минулим, а майбутнім. Сновщина! Це ж так красиво звучить.
Ірина ВАЩЕНКО,
головний лікар
Петрівської СЛА:
- Той, хто живе у правовій державі, має виконувати її закони. Наша Верховна Рада (до речі, і наш депутат Анатолій Євлахов) голосували за декомунізацію, тож чому ми їм чинимо спротив? Невже не розуміємо, що у будь-якому разі, якщо не місцевий орган влади, то сам губернатор підпише відповідне розпорядження і перейменування все-таки відбудеться.
Альона АНДРУШЕНКО,
продавець, м.Щорс:
- А я проти перейменування, бо народилася, зростала саме не у Сновську, не у Коржівці, а саме у Щорсі. Мені назва рідного міста до душі. А парламент обирає народ, тож нехай він дослухається до його думки. А народ про доцільність перейменування ніхто не питав.
Вадим СПУСКАН, приватний підприємець, м.Щорс:
- І я проти зміни назв міста, району, вулиць, зрештою і аргументи про те, що Щорс був таким великим ворогом мене не зовсім переконують. А ще є багато економічних проблем, які влада першочергово мусить вирішити. Краще б за зарплати, пенсії, працевлаштування людей чиновники думали!
Віктор НАРАНОВИЧ, учасник
афганської війни,
м.Щорс:
- Я - за перейменування. За дію законів в Україні. За те, щоб не пахло комунізмом, а поверталися історичні назви. Приміром, Сновськ - і краса річки, і краса природи загалом.


Розмовляла Олена КОМПАНЕЦЬ
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий