понедельник, 14 сентября 2015 г.

Свині не винні

До редакції «Променя» нещодавно прийшов лист. Його автори – група мешканців Щорса. Вони вирішили привернути увагу громадськості до проблеми, яка одночасно стосується як правил благоустрою населеного пункту, так і звичайних людських взаємостосунків.


Річ у тім, що на вулиці Свердлова в одному з приватних дворищ вже давно обладнано нелегальний забійний пункт. Там ріжуть свиней. З різною періодичністю туди завозять «свиновозом» по 8-10 худобин – і починається. Тварин колють, вони верещать на всю околицю. Під навісами встановлене відповідне обладнання. Там туші обсмалюють, розбирають. Сморід від смаленого і свинячих нутрощів стоїть просто нестерпний. Сусідам вікно чи кватирку відкрити неможливо, щоб провітрити хату. Вулицею навіть уночі сновигають машини, сигналять – чи свиней привозять, чи м'ясо забирають. Ще один момент – як впливає усе це на емоційний стан дітей, які мешкають у навколишніх будинках. Вони запитують: чому так часто плачуть свині? І як пояснити їм, що винні не свині, а деякі люди? І як зробити, щоб на вулиці Свердлова знову стало тихо, спокійно і затишно, а повітря радувало своєю свіжістю?
Автори листа аж ніяк не проти того, аби хтось займався «м`ясним бізнесом». Але масово різати худобу треба не у секторі житлової забудови міста, а в спеціально відведеній зоні на околиці. Зрештою ж, санітарні норми і правила благоустрою ще ніхто не скасовував. До того ж існує ще одна серйозна проблема – поширення в нашому краї африканської чуми свиней. Тому мешканці нашого міста просять звернути увагу на діяльність нелегального пункту забою худоби керівництво міської ради, санепідемслужби і органів ветеринарного контролю. І не просто звернути увагу – і потім зробити вигляд, ніби нічого не виявлено. Люди чекають на конкретний результат. Бо їхні вимоги – правильні й цілком законні.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий