понедельник, 14 сентября 2015 г.

Багатолюдне свято музею

(Продовження. Початок у номері 36 від 5.09.2015 р.).
Ми з вами всі ходимо одними вулицями, дивимось на одні й ті ж дерева, квіти, світанки та заходи сонця. Але з`являється поруч людина, в якої – свій особливий погляд та уява оточуючого її світу, своя «палітра», - і розквітає на полотні рідний край, і раптом бачиш на картині те, що пропустив наяву.



Такі думки викликало відкриття художньої виставки нашої землячки Ганни Куценко, яке відбулося під чарівні звуки скрипок скрипальок. Доповнюють мамин балант вироби з бісеру доньки Марини. Виставка демонструватиметься ще кілька місяців, і бажаючі можуть із задоволенням її оглянути.
Зацікавив присутніх, викликавши різне сприйняття, і документальний фільм (до 120-річчя з дня народження) «Людина Великої Смути Микола Щорс». У його авторів є задумка показати своє «дітище» на телеканалах України.
А увечері традиційно грав наш улюбленець – дитячий духовий оркестр, щиро ділилася своїми піснями наша «Спадщина». Прекрасні творчі хвилини – і словом, і душею, і піснею – пережили присутні з нашою поетесою і композитором Раїсою Федченко. Гордість наповнює серця – «Знай наших!» Не міліє криниця рідної землі! І ми з радістю готові зробити музей разом з історією краю і їх скарбницею.
Неймовірно популярними були, як завжди, цікава безпрограшна лотерея та запашна кава зі смачними пирогами Щорського хлібозаводу.
Ми вдячні всім, хто прийшов на свято, і будемо завжди чекати своїх друзів у серці рідного міста – Щорському історичному музеї.
Отримали кубки переможців шахово-шашкового турніру 2015 року (брали участь шість районів) Куценко Ю. (Щорс-Чернігів) та Харченко В. (Щорс), пам`ятна відзнака «За вірність музею» була вручена Г.Л.Жуковій – людині творчій, самовіддано люблячій рідне місто, його історію.
Добрі привітання, побажання й цікаві подарунки отримав й іменинник - музей.
Т.Кліщенко, директор Щорського
істоичного музею
Фото О.Крумкача

Комментариев нет:

Отправить комментарий