пятница, 1 ноября 2013 г.

Храм у Тихоновичах освятять у цьому році

У селі Тихоновичі повним ходом йде будівництво нової церкви, названої на честь Покрови Божої матері. Фінансує цей осередок духовності народний депутат України Ігор Рибаков.
Чин освячення Хреста та закладка каменя відбулися у середині липні цього року. Це стало справжнім святом не тільки для жителів Тихоновичів, а й навколишніх сіл. Приїхали навіть з районного центру.
Люди були щасливі від того, що на їх долю випала така велика подія — бути присутніми при народженні Божого Храму. Вже наступного дня завезли матеріали і розпочалися роботи. І хоча будівництво триває лише три місяці — вже зведені стіни і покривають дах. Нещодавно народний депутат побував на Щорсівщині, де вручав усім медичним закладам району набори медикаментів, до складу яких входить понад 200 найменувань ліків, необхідних для надання невідкладної допомоги. Під час візиту побував і у Тихоновичах, де ознайомився з ходом будівництва, поспілкувався з місцевими жителями, які прийшли зустрітися зі своїм депутатом. Для них будівництво церкви — довгоочікувана подія. Жителька Тихоновичів Валентина М’ягка розповіла, що усі сільчани знають, що церква у них будується на кошти Ігоря Рибакова і вони вдячні йому за таку милість: «Спасибі нашому депутату за те, що він небайдужий до наших бажань і будує для нас таку святиню. Він дійсно наш народний депутат». З такою думкою погодилися і інші жителі села. Вони не приховували своїх радісних емоцій. «На наше забуте усіми село тільки Ігор Рибаков звернув увагу. Він і дороги нам прогрейдерував, і зараз ліки ФАПам закупив, і багато інших добрих справ зробив, — поділилася враженнями Надія Мураха. — Я в цьому селі народилася, виросла і на пенсію пішла. Але ніколи не чула і не бачила, щоб хтось із наших обранців так активно працював і жив для людей. Низький йому уклін від усієї сільської громади і найкращі побажання. Наші бабусі казали, що у нас була дуже гарна церква, її дзвони чули навіть у Тур’ї. Тепер у нас знову буде храм. Вже новий. Ми страждаємо від бездуховності, а тепер, я впевнена, усе зміниться на краще. Ігор Рибаков будує не просто церкву, він будує храм у наших душах». Ігор Рибаков оглянув будівництво і залишився задоволений результатами. «Нашими спільними зусиллями та милістю Божою ми освятимо храм уже цього року. Упевнений, що відтепер у душах та серцях стане ще більше добра», — сказав народний депутат.
Ірина Коваленко

Комментариев нет:

Отправить комментарий