понедельник, 18 ноября 2013 г.

Краще один раз побачити

13 листопада за ініціативою голови райдержадміністрації Олександра Грабовського відбулося перше виїзне засідання громадської ради при РДА. Участь у заході також взяли голова районної ради Іван Орда, заступник голови РДА, начальник управління агропромрозвитку райдержадміністрації Микола Колодюк, громадські активісти та представники галузі освіти району. 



Під час поїздки районом учасники заходу мали змогу на власні очі побачити, як обробляються і готуються до використання поля, які роками не були задіяні, як доять корів у сучасному жовідському доїльному залі, де молоко не має доступу до повітря, як працює елеватор псп «Яна Плюс» поблизу ст. Камка і як іде будівництво нових ємностей для сушіння зерна. Завітали члени громадської ради й педагоги і до псп «Прогрес» у Хотуничах, де директор В.Сорокін показав сучасну техніку, нову зерносушильну установку, зібраний урожай.
Позитивних вражень від поїздки залишилось багато. А освітяни висловили побажання, щоб у такі господарства району організували екскурсію і для учнів: «Адже те, що вони читають в Інтернеті чи в підручниках, зовсім не порівняти з відчуттями, коли бачиш ці великі потужні споруди, можеш потримати в руках зерна льону, сої».
Підводячи підсумки, голова райдержадміністрації Олександр Грабовський зазначив, що на виконання доручень Президента України щодо розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики, сьогодні в районі налагоджена ефективна робота щодо взаємодії органів виконавчої влади з громадськістю. До зауважень і побажань громадськості прислухаються і беруть їх до уваги. Наприкінці виїзного засідання на Наталію Дрозд чекав приємний сюрприз: їй було вручено Почесну грамоту від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з нагоди 16-ї річниці Партії регіонів.
Лариса МАРТИНЕНКО
До речі, у жовтні голова Громадської ради при РДА Володимир Смоляк (керівник благодійної організації «Аратта») взяв участь у захисті конкурсних пропозицій у рамках «Програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 -2015 роки «Чернігівська громада» і отримав грант з обласного бюджету. Реалізація проекту «Вирішення місцевих проблем через співпрацю різних соціально активних груп з громадською радою в селах Щорського району» триватиме до нового року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий