понедельник, 18 ноября 2013 г.

Нарощуємо виробництво молока і м`яса




Краще підприємство у галузі тваринництва
Приємно було дізнатися, що до Дня працівників сільського господарства Почесною грамотою Міністерства аграрної політики та продовольства України відзначено Олександра Дмитровича Веселого – директора псп «Яна Плюс». Чим живе сьогодні господарство, чим пишаються його працівники – про це наша розповідь.








У травні цього року в експлуатацію були введені два реконструйовані тваринницькі приміщення. Зараз у сараях підприємства налічується 832 голови великої рогатої худоби – більше, ніж у цей період торік. Із них 360 – корів. Завдяки сумлінній праці доярок Інни Безбородько, Алли Полевичок, Валентини Півень, Ольги Козак, Тетяни Кулініч та Ганни Северин по господарству один із найвищих у районі середньодобових надоїв молока. Радують і середньодобові прирости великої рогатої худоби. За молодняком ВРХ доглядають Тетяна Тирок і Валентина Шеремет.
За десять місяців поточного року у псп «Яна Плюс» вироблено 954,1 тонни молока або 114,6 відсотка до відповідного періоду минулого року, вирощено 69,4 тонни м’яса – на 11,9 відсотка більше, ніж торік.
Тваринництво господарства повністю забезпечене кормами. На фермі обладнано сучасний доїльний зал, що значно полегшує працю тваринників. Збалансовані раціони виготовляють на спеціальному змішувачі кормів. До новинок слід віднести й безприв’язне утримання худоби.
Минулого літа учасники обласного семінару головних агрономів управлінь агропромрозвитку райдержадміністрацій, побувавши на елеваторі псп «Яна Плюс», були приємно вражені побаченим. Тоді були споруджені дві багатотисячні ємності для зберігання зерна. Зараз їх уже чотири й повним ходом іде монтаж п’ятої. Потужні сушарки, обладнання для вивантаження зерна, багатотонні ваги просто під залізничною колією – це прообраз майбутнього виробництва. Є ще одна новина: придбане обладнання для сучасної насіннєвої лабораторії, котра визначатиме якість насіння.
Велике багатогалузеве господарство продовжує розвиватися, набирати сили, впроваджувати нові технології.

Комментариев нет:

Отправить комментарий