пятница, 1 ноября 2013 г.

Поїздка до прикордонників стала незабутньою для учнів

Одним з головних напрямків виховання дітей та молоді є військово-патріотичне виховання. Воно прищеплює шанобливе ставлення до історичної пам’яті нашої держави, є потужним мотивом згуртування різних груп населення. На виконання нових соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича «Діти – майбутнє України», запровадження нових державних стандартів дошкільної, початкової та базової загальної середньої освіти, національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року, в системі освіти України відбуваються реформаційні процеси, які спрямовані на забезпечення максимальної ефективності навчального процесу, впровадження інформаційних технологій, зміцнення навчально-матеріальної бази і військо-патріотичного виховання.


Учні 9 та 11 класів Щорської ЗОШ №1 І-ІІІ ст. виявили бажання під час осінніх канікул поїхати на екскурсію до прикордонників. Саме 28 жовтня - у День визволення України від фашистських загарбників - з дозволу і сприяння начальника Чернігівського прикордонного загону Олександра Птиці старшокласники разом зі своїм вчителем Наталією Вовненко побували у відділі прикордонної служби «Гірськ» (начальник відділу - Олексій Шеремета). Супроводжував їх завідуючий сектором взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату РДА Павло Мірошниченко.
Заступник начальника з персоналу Віктор Колесніков зустрів групу на заставі і розповів про історію створення відділу та основні напрямки роботи. Найцікавіше почалося згодом, коли учням показали на практиці, як саме несуть службу бійці і як їм допомагає сучасна техніка, собаки. Наркотичні засоби ховали в речах і в скляних банках, а навчений пес знаходив їх з легкістю. Молодший інспектор І-ї категорії – інструктор Володимир Непоп продемонстрував вміння вівчарки Емми. Вона миттєво реагувала не тільки на голосові команди, а й на жести рук військовослужбовця. Прикордонник представив (разом з чотририлапим помічником) показову затримку умовного порушника державного кордону. Учні були в захваті! Альона Могильна була найбільш допитливою з групи: «Я в захваті від побаченого, нам дозволили потримати справжню зброю в руках. А які розумні собаки допомагають охороняти наш кордон! Тільки тут я дійсно відчула по-справжньому гордість за свою Батьківщину, важливість відповідальної роботи прикордонників». Хлопці і навіть дівчата після екскурсії розпитували Віктора Колеснікова, як можна потрапити на службу в прикордонники, і він докладно розповів що для цього потрібно.
На завершення група зі Щорса у супроводі прикордонників побувала біля Монументу дружби, де сходяться кордони трьох слов’янських країн – Росії, Білорусі та України, і сфотографувались на згадку. Поїздка для них стала незабутньою.
Районна організація Партії регіонів також посприяла, щоб екскурсія відбулася, адже саме такі заходи разом з учнями допомагають краще усвідомити почуття вірності своїй Вітчизні, готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язків із захисту інтересів Батьківщини.
Лариса МАРТИНЕНКО
Фото Павла МІРОШНИЧЕНКА

Комментариев нет:

Отправить комментарий