пятница, 8 ноября 2013 г.

Закупівельні ціни на молоко підвищилися

З першого листопада філія «Менський сир» ППКФ «Прометей» і ТОВ «Полісся-молоко» збільшили закупівельні ціни: за кілограм молока базисної жирності платять населенню 2 грн. 20 коп. Наступного понеділка встановиться така ціна й за молоко, яке закуповуватиме ПрАТ «Куликівське молоко».
До речі, досі куликівські переробники забирали продукцію лише в псп «Прогрес» та «Яна Плюс», а відтепер закуповуватимуть і молоко з дядькового двору. До речі, «Мена-сир» співпрацює з 19 селами району. Щодо закупівельної ціни на молоко з сільгоспформувань, то, оскільки мова йде про оптові закупівлі вона помітно відрізняється, коливаючись (у залежності від якості) від 3 грн. 20 коп. до 4 грн. 50 коп.
Доять понад 6 кг молока на корову
У сільгосппідприємствах Щорсівщини зараз налічується 1129 корів, з яких 878 – дійних, решта – м’ясного напрямку. Середньодобовий надій на корову по району в ці дні становить 5,4 кілограма. Найвища продуктивність молочної череди зараз у псп «Яна Плюс» та «Прогрес», відповідно, 6,6 та 6,5 кілограма. У першому із згаданих господарств також найвищий валовий надій та середній показник на корову з початку року.

Комментариев нет:

Отправить комментарий