пятница, 1 ноября 2013 г.

Робота в нових умовах

Внаслідок реорганізації уряду постало нове Міністерство – доходів і зборів. До його відання належить і реалізація державної митної політики. Яким чином зміни торкнулися ситуації, як-то кажуть, на місцях, читачам «Променя» розповів начальник митного поста «Щорс» О.О.Медведьов. 
- Внаслідок створення Міндоходів митники розпочали відчутно тіснішу співпрацю з податковою службою. На найближчу перспективу заплановано остаточно відпрацювати і запровадити більш скоординовану систему роботи цих державних структур з метою ефективнішого виконання покладених на них функцій.
Якщо вести мову про щорських митників, то нововведення практично не змінили поставлених перед ними завдань. Так само залишилася старою і зона діяльності – це Щорський, Менський, Городнянський, Корюківський і Сосницький райони. Доречним буде навести одну цифру – 267 мільйонів гривень. Саме стільки спрямовано до держбюджету протягом 9 місяців поточного року митним постом «Щорс».
Основним імпортером-платником є ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП» з Корюківки – майже 30% від суми перерахованих податків. На пп «ОККО-Бізнес», яке займається ввезенням нафтопродуктів, припадає 25% платежів, на імпортера бензину з Литви ТОВ «Альянс Ойл Україна» - майже 24%, на ТОВ «Торговий дім» Укрнафторесурс», котре здійснює операції з білоруською соляркою – майже 13%. Стосовно експортних товарів, то основні групи складають шпалери, лісоматеріали, продукція дерево-обробки. (Серед іншого постачаються дрова до Румунії, Польщі, Туреччини). Останніми роками структура експорту залишається стабільною, хіба що виробники з Городнянського та Корюківського районів розпочали відвантаження за кордон тирсобрикету.
На митному посту «Щорс» обліком охоплено 48 суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Також через нього здійснюють митне оформлення товарів фірми і з інших областей України. За 9 місяців 2013 року наші співробітники виявили 5 фактів ігнорування вимог Митного кодексу. У двох випадках це було порушення режиму зони митного контролю (стаття 468), а ще у трьох – неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких ще не було закінчене (стаття 469). Штрафні санкції довелося накласти на 2 фізичних і 3 юридичних осіб.
Загалом же треба сказати, що робота митників протягом останнього періоду дуже наблизилася до сучасних стандартів. Працюють вони швидше (цьому значно сприяє документообіг в електронній формі), скажімо, на оформлення митної декларації витрачається не більше чотирьох годин. Словом, модернізація системи упевнено просувається вперед.

Комментариев нет:

Отправить комментарий