пятница, 1 ноября 2013 г.

Більше 4 млн. грн. надійшло у жовтні від платників ЄСВ у районі

Дана сума надійшла за перший місяць адміністрування єдиного соціального внеску (ЄСВ) Міністерством доходів і зборів. Фахівці Щорського відділення Корюківської ОДПІ робили все можливе, щоб платники не відчули жодних незручностей від зміни адресата.
За жовтень місяць було проведено два семінари та «гарячі лінії» з платниками ЄСВ, на сторінках місцевої газети, на сайтах органів влади з’являлись статті, присвячені нововведенням в адмініструванні єдиного соціального внеску. А для ознайомлення більш широкого кола платників фахівці Щорського відділення Корюківської ОДПІ розповсюджували друковану продукцію та проводили роз’яснювальну роботу .
Нагадаємо, що пунктом 3.1 р. III Порядку, затвердженого наказом № 454 від 09.09.2013 р. визначено, що страхувальники, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) ,зобов‘язані формувати та подавати до органів доходів і зборів звіт протягом 20 календарних днів, тобто звіт про суми нарахованого єдиного внеску за жовтень необхідно подати до 20 листопада 2013 року включно.
Якщо підприємство не провадить господарську діяльність, не має найманих працівників, відповідно, не нараховує заробітну плату, то звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів ним не подається.
Що стосується фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, то звіт за 2013 рік подається незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність, в строк до 9 лютого 2014 року включно. Не подають звітність пенсіонери за віком та інваліди. Суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державної казначейської служби України, які розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів у розділі «Реєстри» за адресою: http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/111543.html.
Зверніть увагу: за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум та пеня у розмірі 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
Водночас згідно зі ст.1651 Кодексу про адміністративні правопорушення за несвоєчасне подання звітності по ЄСВ передбачено накладання штрафних санкцій на посадових осіб у розмірі від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 510 грн.).
Більш детальну інформацію можна отримати у Щорському відділенні Корюківської ОДПІ за тел. 2-18-62, 2-16-77.

Ірина Мундурс
завідувач сектору

Комментариев нет:

Отправить комментарий