понедельник, 11 ноября 2013 г.

„Власний дім” - пільгове кредитування селян

З метою втілення державної політики в сфері житлового будівництва в сільській місцевості та на виконання Указу Президента України від 27.03.1998 року „Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі” в області, починаючи з 1999 року,
впроваджується регіональна програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім”. Вона спрямована на покращення житлових і соціально – побутових умов проживання сільського населення шляхом надання їм довгострокових пільгових кредитів для будівництва, придбання та інженерного облаштування житла, розвитку особистого селянського господарства. Реалізація зазначеної програми доручена Чернігівському обласному фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.
За допомогою зазначених коштів понад 6,3 тисячі сільських сімей в 506 населених пунктах Чернігівщини змогли скористатися державною кредитною підтримкою для будівництва, добудови, реконструкції і придбання житла, спорудження вуличних газопроводів і водогонів, газифікації та водопостачання житлових будинків тощо.
До кінця дії поточної програми підтримки розвитку особистого селянського господарства та індивідуального житлового будівництва на селі „Власний дім”, яка діє до 2015 року, передбачається завершити будівництво близько 100 житлових будинків та 50 одиниць підсобних господарських приміщень, надати понад 50 кредитів на придбання житла, надати ще 60 кредитів на розвиток особистого селянського господарства.
- У нашому районі, - говорить начальник відділу економічного розвитку, інфраструктури то торгівлі РДА Ганна Гукун, - за весь період дії програми «Власний дім» було укладено 136 кредитних договорів. Серед тих, хто скористалися такими коштами програми 30 молодих сімей, 4 багатодітні родини, 24 працівники освіти та культури, 4 працівники охорони здоров’я, 22 пенсіонери та інші категорії громадян, які без допомоги програми не могли самі покращити умови проживання. На сьогодні в районі діє 8 кредитних угод, які укладені з мешканцями сіл В.Щимель, Н.Боровичі та Петрівка.
Для того, щоб стати кандидатом у позичальники фонду, потрібно звернутись до сільської ради за місцем проживання або до районної державної адміністрації (т.: 2-13-52) для отримання клопотання на виділення кредиту. Також можна особисто звернутись до фонду за адресою: м. Чернігів вул. Малиновського, 32-б. Телефони в Чернігові: 69-37-97, 69-37-85.

Комментариев нет:

Отправить комментарий