пятница, 1 ноября 2013 г.

Грабіжника затримано

… Вісімнадцятирічний мешканець Києва Леонід, напевно, і уявити не міг, чим завершиться для нього перший в житті візит до Щорса.
Приїхавши до нашого міста в особистих справах 23 жовтня, він пізнього вечора прямував по вулиці Залізничній, як до нього біля міського парку підійшов незнайомий молодий чоловік й без зайвих передмов почав вимагати гроші. Свої аргументи нападник підкріпив кількома ударами і погрозами фізичної розправи. У підсумку здобиччю грабіжника стали 800 гривень, мобільний телефон Nokia та паспорт киянина. «Не подумай звертатися до міліції!» - буркнув наостанок злочинець і зник у темряві…
Пограбований перебував дійсно у непростій ситуації: лишитися без грошей у чужому місті, де немає жодної близької людини, до того ж – його переповнювало обурення від того, що сталося. І він вчинив єдиноправильно: звернувся до чергової частини РВ УМВС. Правоохоронці відреагували належним чином – після з’ясування обставин пограбування розпочали оперативно-розшукові заходи й наступного дня наблизилися до розкриття злочину. Наступним кроком стало затримання підозрюваного. Ним виявився ніде не працюючий мешканець Мени Микола Р., 1994 р.н., який тимчасово оселився в Щорсі. (Тепер цій людині доведеться постати перед судом. Частина 2 статті 186 ККУ передбачає за грабіж покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років). А постраждалому – Леоніду з Києва - вже повернули частину відібраних грошей. У майбутньому, коли розпочнеться судовий процес над грабіжником, він свідчитиме проти нього. Наразі ж цей юнак твердо упевнений: правоохоронна система діє.

Комментариев нет:

Отправить комментарий