понедельник, 25 ноября 2013 г.

Керівники району ознайомились зі станом реалізації нових соціальних ініціатив Президента України

У рамках відзначення Дня позашкілля (20 листопада) в ряді закладів району протягом тижня відбулися заходи (серед них – день юного техніка у Сновській ЗОШ, «Веселі старти» в спортшколі). На виконання Указу Президента України «Про проведення у 2013 році в Україні року дитячої творчості» 19 листопада Сновська ЗОШ І-ІІ ст. гостинно прийняла працівників районної станції юних техніків, які провели в навчальному закладі День юного техніка. Зокрема, учні Сновської школи мали змогу познайомитися з роботою гуртків СЮТ, переглянути виставку дитячих робіт, взяти участь у безпрограшній лотереї. 














Вихованець гуртка картингістів Артем Кравець продемонстрував своє вміння у фігурному водінні картинга. Школярі з цікавістю спостерігали за польотом коробчатого повітряного змія. Діти мали змогу познайомитись з історією та здобутками станції, посидіти в картингу, взяти участь у майстер-класі з виготовлення виробів.
Цього дня (він співпав у часі з Всесвітнім днем дитини) було людно в Центрі дитячої та юнацької творчості. Його працівники влаштували різноманітні виставки дитячих робіт, запросили батьків своїх вихованців на відкриті заняття гуртків (студії образотворчого мистецтва, англійської мови, школи раннього творчого та естетичного розвитку дошкільнят «Сонечко»).
А в цілому в Центрі працює 35 гуртків, заняття яких відвідують 510 дітей (від трьох до 20 і більше років). Особливу увагу приділяють тут дітям з обмеженими можливостями.
Заклад відомий своїми здобутками і перемогами (скажімо, у Всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край», у Всеукраїнській виставці-конкурсі «Український сувенір», Всеукраїнській мистецькій акції на шевченківську тематику, міжнародному конкурсі «Підводні фантазії» та багатьох інших).
Багато в чому завдяки саме цьому закладу наш район перевищив середньообласні показники по охопленню дітей дошкільним вихованням.
Тому саме сюди з нагоди свята і в рамках ознайомлення зі станом реалізації в районі нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в частині розвитку позашкільної освіти завітали голова РДА Олександр Грабовський із заступником Володимиром Карпенком, голова райради Іван Орда.
Після ознайомлення з нинішнім станом справ у закладі відбулася конструктивна розмова з керівництвом Центру (його очолює Наталія Скотаренко) та колективом. Серед іншого, були намічені шляхи подальшої співпраці (зокрема, стосовно кращого забезпечення класів, де займаються діти, меблями, заміни вікон на нові тощо). Відвідали гості і заняття, поспілкувалися з малечою та батьками. (Усі вони в один голос висловлювали своє задоволення Центром).
- Саме таким закладом і хочеться допомагати, - сказав, зокрема, голова РДА Олександр Грабовський. А Наталія Скотаренко поділилася радістю: саме у Всесвітній день дитини Центр перейшов на газове опалення.
Марія ІСАЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий