пятница, 15 ноября 2013 г.

Останній день сплати єдиного податку

Платники податків – фізичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, мають знати, що 20 листопада - останній день сплати єдиного податку за листопад, щомісячний розмір єдиного податку для платників І групи - 114,7 грн., ІІ групи – 229,4 грн. У разі несвоєчасної сплати відповідно до ст. 122.1. Податкового кодексу нараховується штрафна санкція в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку.

Зверніть увагу, що у зв’язку зі збільшенням розміру мінімальної заробітної плати збільшується і розмір щомісячної ставки єдиного податку. Тобто, з 01.01.2014 р. ставки податку для платників І та ІІ груп зростуть.

Звірка житлової нерухомості
З 1 січня 2014 року вступить у силу норма Податкового кодексу України, згідно з якою житлова нерухомість, яка перебуває у власності як фізичних, так і юридичних осіб, обкладатиметься податком. Законом від 4 липня 2013 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо об’єктів житлової нерухомості» передбачається нове трактування бази оподаткування та ставок податку для фізичних та юридичних осіб окремо, а також збільшено розмір пільги для платників податку-фізичних осіб.
Згідно з нормами вищезазначеного Закону власники об’єктів житлової нерухомості, які мають у власності більше одного об’єкта, на підставі оригіналів документів про право власності та про житлову площу об’єктів можуть здійснювати звірку з органами Міндоходів до 31 грудня 2013 року. При цьому платник може подати заяву про застосування пільги до одного з об’єктів нерухомості. Якщо ж громадянин не провів таку звірку, податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в територіальному органі Міндоходів.
Отже, запрошуємо потенційних платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для проведення звірки до Щорського відділення Корюківської ОДПІ за адресою: м. Щорс, вул. Леніна,91, каб. № 4. Тел.: 2-18-62, 2-16-77.
І.Мундурс, зав сектором доходів
і зборів з фізичних осіб

Комментариев нет:

Отправить комментарий