понедельник, 5 декабря 2016 г.

Багатодітні сім`ї Сновського району отримали нетелів

Відповідно до обласної та районної програм передачі нетелів багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області на 2016-2020 роки, у Сновському районі було організовано конкурс серед багатодітних сімей, які виховують 5 і більше дітей до 18 років.




Переможцями конкурсу стали дві багатодітні сім’ї, а саме: сім’я Ігоря та Оксани Росик з села Нові Млини та Голуб Людмили з села Лосева Слобода. Договір про закупівлю нетелей у районі укладено з ТОВ «Мена Авангард» м.Мена, яке є племрепродуктором з розведення української червоно-рябої породи великої рогатої худоби. Представники багатодітних сімей, які отримали право на отримання нетеля, самостійно обрали тварин та сподіваються, що корівки стануть доброю підмогою їхнім родинам.
Всього за 2014 – 2016 роки за дії районної програми передачі нетелів багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості, 6 багатодітних сімей отримали племінних молочних нетелів (сім’ї Шумських з с.Тур’я, Буянова-Іванов з с.Петрівка, Деркачів з с.Петрівка, Апецько з с.Кучинівка).
Програма дає можливість сільським багатодітним сім’ям, які беруть у ній участь, підвищити свій рівень доходів, забезпечити дітей якісними і корисними продуктами харчування. Для певної частини таких сімей отримання допомоги у вигляді нетелів стане мотивуючим фактором до створення сімейних ферм. Актуальність розроблення цієї програми зумовлена необхідністю реалізації сучасної політики держави у сфері створення сприятливих умов для покращення матеріального стану селянської багатодітної родини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий