понедельник, 5 декабря 2016 г.

На громадській раді

У вівторок відбулося чергове засідання громадської ради при райдержадміністрації. Дуже активно (а часом і емоційно) обговорювалися питання порядку денного.
Про соціально-економічний розвиток району за 9 місяців поточного року і перспективні плани на 2017 рік доповіли начальник відділу економіки РДА Ганна Гукун та заступник міського голови Микола Якименко. Ганна Мар’янівна поінформувала про проекти, які реалізувалися в цьому році. Микола Іванович докладно розповів, куди міськрада витратила майже 6,6 млн грн, які надійшли до бюджету. Це і капремонт доріг, і огорожа кладовищ, і очистка каналізації, і спилювання аварійних дерев, і встановлення дорожніх знаків, і матеріальна допомога мешканцям міста тощо. Значно більше коштів залишається в бюджеті після передачі дитсадка №1 на районний баланс з міського. Після виступу посипалося багато запитань: чи компенсують перевізникам кошти за пасажирів-пільговиків; коли відремонтують асфальтове покриття на центральній площі Сновська; чи планується ремонт водогону в районі вулиць Максименка (Кірова) та Б.Хмельницького; кого просити, щоб спиляли аварійні дерева; у чиєму підпорядкуванні об’їзна дорога і чому її залишили невідремонтованою.
Заступник голови райдержадміністрації Володимир Карпенко поінформував присутніх про виконані роботи у приміщенні гімназії, яке постраждало внаслідок пожежі. Отримано експертний висновок, в якому зазначено, що в навчальному корпусі дозволено проводити капітальний ремонт, а от стіни їдальні не придатні до використання, їх треба зносити. Наразі відновлено дах на основному приміщенні, триває косметичний ремонт класних кімнат. Роботи зроблені частково за кошти з фонду матеріального резерву області й благодійні внески Міськрада та райдержадміністрація виділили, відповідно, 100 тис. грн та 20 тис. грн. Проте заняття можуть розпочатися тільки за умови, що нададуть дозволи відповідні служби: пожежна, санепідемстанція тощо.
Члени громадської ради Сергій Виблов й Іван Зуб поставили запитання Володимиру Миколайовичу, яке на устах чи не у всіх: «А чи знайшли причину пожежі і чи покарають винних?» Заступник голови РДА відповів, що це питання на контролі... Відповідно громадська рада направила своє рішення до райдержадміністрації, в якому зазначила, що в першому кварталі 2017 року на засідання хоче запросити представників пожежної служби і поліції з метою інформування про перебіг розслідування.
Лариса МАРТИНЕНКО,
голова громадської ради
при райдержадміністрації

Комментариев нет:

Отправить комментарий