понедельник, 5 декабря 2016 г.

Вогняна заграва

У суботу, 26 листопада, приблизно в післяобідню пору, мешканці Сновська побачили величезний стовп диму на околиці міста.
Як згодом з’ясувалося – горіли природні угіддя. За словами начальника державної пожежно-рятувальної частини Р.М. Силенка, займання сухої трави сталося, ймовірно через необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Хоча не виключає, що спричинив лихо якийсь „обділений розумом” громадянин або й умисний палій. Щоб зарадити проблемі, пожежні розпочали гасіння вогню.
А вже увечері запалала місцевість між вільшаником в урочищі Бездонка і вулицею Панфілова у Сновську. На темному небі спалахи вогняної заграви виглядали дуже загрозливо. Виникла небезпека, що полум’я з болота перекинеться на будинки житлового сектора міста. Довелося навіть викликати пожежних. На місце події прибув черговий караул. Вогнеборці унеможливили поширення пожежі. Пощастило, що вітер на той час віяв не в бік населеного пункту. Загалом того дня у двох місцях вигоріло близько п’яти гектарів території. Схоже, хтось знову захотів, щоб місцеві мешканці дихали димом і відчували запах згарища. І доки громадськість сама не розбереться, хто це робить, проблему ніхто не розв’яже...
У понеділок, 28 листопада, пізно увечері черговий пожежно-рятувальної частини у Сновську отримав повідомлення про те, що у райцентрі по вулиці Гагаріна в жилому будинку сталося займання. Після прибуття на місце події вогнеборців з’ясувалося: горить сажа у стояку опалювального котла. (За попереднім висновком – причина виникнення проблеми полягає в порушенні правил пожежної безпеки при експлуатації теплогенеруючої установки).
Завдяки вчасному виявленню лиха і оперативним діям власника оселі (1966 р.н.) та вогнеборців, пожежу вдалося ліквідувати у найкоротший термін.
Тієї ж доби, але вже майже опівночі, сталося займання на вулиці Янки Купали у Сновську – горів дерев’яний жилий будинок розміром 12х12 м з шиферною покрівлею. (Власник – пенсіонер). Попередньо з’ясовано, що вогонь почав поширюватися з перекриття стелі, не виключено – виникла проблема з електропроводкою. Як-то кажуть – коротке замикання. На гасіння пожежі було залучено два караули ДПРЧ. Боротьба з вогнем тривала понад три години. Полум’я знищило покрівлю, пошкодило перекриття на площі 15 кв. м і стіни – 8 кв. м. Вдалося врятувати сусідні жилі й господарчі будівлі.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий