понедельник, 5 декабря 2016 г.

Колегіальний розгляд

Хід виконання програми соціально-економічного розвитку та бюджетний процес за підсумками 9 місяців нинішнього року було розглянуто у вівторок на спільному розширеному засіданні колегії райдержадміністрації та президії райради.


Провідну доповідь виголосила начальник відділу економіки РДА Г.М. Гукун. За її словами, у сфері виробництва промислової продукції наростили обсяги завод продтоварів (на 13,78%), фірма „Техсервіс” (більш як удвічі), натомість меблева фабрика зменшила – на 31%, зупинив роботу з серпня і Новоборовицький спиртозавод. На жаль, з 1 серпня припинило перевозити пасажирів місцеве автотранспортне підприємство. Приміські маршрути (від Сновська до Клюсів, Єліного і Тихонович) обслуговують приватні підприємці. У галузі будівництва вже на 99% готовий зерносушильний комплекс на станції Камка. Подібний об’єкт у Сновську (для ПСП „Прогрес”) готовий на 25%. Ще один об’єкт аграрного бізнесу (ПВКП „Імпульс”) у райцентрі збудований на 40%. У Старих Боровичах планується відкрити цех виготовлення пелет із відходів деревообробки. Велика увага приділяється заходам з енергозбереження в закладах бюджетної сфери – встановлюються металопластикові вікна та двері, модернізуються котельні. Обладнуються дитячі й спортивні майданчики. На дорогах між населеними пунктами району проведено ямковий ремонт на загальну суму 1 млн 106 тис. грн. (На площі 4896 м2).
У районному центрі зайнятості на обліку – 461 безробітний. Допомогу з безробіття отримують 343 особи. З них 203 взяли участь у громадських роботах, 147 – пройшли професійне навчання. Роздрібний товарообіг у закладах торгівлі протягом 9 місяців склав понад 261 мільйон гривень. Це – 92,7% до відповідного періоду минулого року.
Надалі співдоповідь виголосила в.о. начальника фінансового управління РДА Л.Г. Савченко. Вона передовсім зазначила, що за 9 місяців 2016 року план з власних доходів до зведеного бюджету району недовиконано на 11,1%. Сума недовиконання сягнула майже чотирьох мільйонів гривень. Але якщо поглянути на ситуацію загалом, з урахуванням усіх показників, то виконання плану надходжень до районної скарбниці склало 96,5%.
За розміром видатків лідирує освіта – 29,3% від того, що витрачалося з райбюджету (30 млн 7 тис. грн.), соціальний захист „потягнув” на 43 млн 744 тис. грн. (42,7%), медицина – 13 млн 825 тис. грн (13,5%), культура – 4 млн 611 тис. грн. (4,5%). За три квартали освітянська галузь використала вже 76,8% призначених на рік коштів. За період з січня по вересень бюджети сіл, міста й району спрямували на виплату зарплати бюджетникам 45 млн 213 тис. грн, а за спожиті енергоносії – 7 млн 20 тис. грн. У районі існує проблема з виплатою заробітної платні, зокрема – працівникам медицини.
Підсумовуючи свій виступ, Л.Г. Савченко нагадала, що оскільки вже незабаром – після виборів 18 грудня – утвориться нова громада, то доведеться працювати в інакших організаційно-бюджетних умовах. А це накладає додаткову відповідальність.
На колегії також виступили заступник голова райдержадміністрації В.М. Карпенко, начальник відділу агропромрозвитку РДА Н.О. Дятел, заступник міського голови М.І. Якименко. За результатами розглянутого на засіданні питання були ухвалені відповідні рішення.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий