суббота, 14 сентября 2013 г.

Проект РІШЕННЯ від 29 серпня 2013 року Про затвердження Правил експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон») в м.Щорс


ПРОЕКТ

УКРАЇНА
ЩОРСЬКА МІСЬКА РАДА
ЩОРСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шосте скликання тридцять друга сесія

РІШЕННЯ
Від  29  серпня 2013 року

Про затвердження Правил експлуатації  зони відпочинку  (урочище «Вигон») в м.Щорс

             Відповідно до  ст.. 26 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, стст. 10, 13, 14, 16 Закону України „Про благоустрій населених пунктів”, з метою організації раціонального використання та збереження території узбережжя р.Снов, створення належних умов для водного відпочинку, забезпечення охорони життя та здоров’я осіб, які відпочивають в зоні відпочинку м. Щорс,  сесія міської ради  в и р і ш и л а :

                       1. Затвердити  проект Правил експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон»)  в м. Щорс  (додається ).

         2. Контроль за виконанням даного рішення покласти постійну депутатську комісію з питань комунальної власності та благоустрою міста та на постійну депутатську комісію  з питань законності, регламенту, депутатської діяльності. 



Міський голова                                                                                       Р.І. Зуб

 
                                              





 Додаток до рішення
Щорської міської ради
від 29.08.2013року

Правила експлуатації зони відпочинку
(урочище «Вигон») в м. Щорс

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Правила експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон»)  в м. Щорс (далі - Правила) розроблені відповідно до:
- Земельного Кодексу України;
- Водного Кодексу України;
- Законів України „Про благоустрій населених пунктів”;
- Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03 грудня 2001 року № 272 "Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах";
- Санітарних Норм і Правил України.
1.2. Правила встановлюють вимоги і процедуру організації на  узбережжі  р. Снов міста Щорс зон відпочинку з метою задоволення рекреаційних потреб населення, забезпечення безпеки їхнього життя і здоров'я в період купального сезону. 
1.3. У зазначених Правилах використовуються такі терміни:
водні об'єкти - сформовані природою або створені штучно об'єкти ландшафту, де зосереджуються води (озера, річки,  водосховища, канали тощо);

загальне водокористування - безкоштовне використання водних об'єктів для задоволення потреб населення (купання, плавання на прогулянкових і спортивних суднах, аматорське і спортивне рибальство);

маломірні плавзасоби - маломірні плавзасоби довжиною менше 7 м для прогулянок і спортивні плавзасоби (моторні катери і човни, гребні човни тощо), невеликі плавзасоби риболовецьких і інших організацій; довжиною менше 7 м;

зона відпочинку населення на воді - установлені органами місцевого самоврядування конкретні ділянки місцевості на узбережжі р. Снов в м.Щорс, призначені  для організованого відпочинку населення на воді;           

обмеження діяльності в 100 - метрової зоні узбережжя - в межах 100 метрової зони від уріза води діють обмеження, визначені законодавством України. Об’єкти, що знаходяться у 100-метровій зоні, та введені в експлуатацію у встановленому порядку, а також ті, що будуються за затвердженими проектами, до набрання чинності цих Правил, виносу за межі зони на підставі обмежень, встановлених Правилами, не підлягають.

Hа території 100-метрової зони від уріза води дозволяється проводити:

- діяльність, пов'язану з використанням природних лікувальних факторів, на підставі науково обґрунтованих висновків і результатів державної санітарно-гігієнічної та екологічної експертиз;
- виконувати берегоукріплювальні, протизсувні, протиобвальні та протиерозійні роботи;
- влаштовувати причали;
- здійснювати іншу діяльність відповідно до чинного законодавства. 

1.4. Правила встановлюють:
- умови експлуатації зони відпочинку;
- організацію і порядок обстеження зон відпочинку;
- порядок контролю за зонами відпочинку;
- відповідальність за порушення Правил.

1.5. Правила обов'язкові для дотримання усіма юридичними і фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які експлуатують зони відпочинку, а також для організацій і фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з проектуванням, будівництвом, експлуатацією будинків і споруд, розташованих на територіях зони відпочинку природного походження, берегозахисних спорудах у вигляді штучних піщаних, щебеневих пляжів, залізобетонних майданчиках.

2. ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ ТА ОБЛАДНАННЯ ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ

2.1. Створення нових і обладнання існуючих зон відпочинку здійснюється відповідно до рішення Щорської міської ради.

2.2. У зоні відпочинку, залежно від функціонального призначення, допускається будівництво тільки споруд відповідно до дійсних Правил. 


2.3. Безпосередньо у зоні відпочинку, у встановленому порядку – за рашенням органу місцевого самоврядування, допускається установка водних атракціонів, сезонних об'єктів торгівлі.

2.4. Споруди, що встановлюються у зоні відпочинку, призначаються тільки для надання послуг річкового відпочинку чи громадського харчування, а не повинні мати ознаки капітальних споруд (стрічкових фундаментів, що спираються на ґрунти під пляжним матеріалом, підземні інженерні мережі, стіни з цементною кладкою, елементи утеплення, інше); конструктивно можуть бути тільки з елементів, що легко демонтуються, та призначених для сезонної експлуатації в теплий період року.

2.5. Метою обстеження  зони відпочинку та дна акваторії від берегової лінії до межі купання є:

2.5.1. Відповідність території зони відпочинку санітарно-епідеміологічним вимогам.

2.5.2. Відсутність  побутового  сміття, відходів благоустрою і ремонту пляжного устаткування, залишків фундаментів;

2.5.3. Проведення добору проб води, які проводяться у межах купання.

3. ЕКСПЛУАТАЦІЯ ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ

3.1. Не допускається зміна кількості і категорій зон відпочинку, їхньої площі без відповідних змін у схемі планування території та іншої містобудівної документації.

3.2. Передача в оренду ділянок зони відпочинку, що знаходяться в комунальній власності, здійснюється відповідно до чинного законодавства тільки з метою надання платних послуг сервісу підвищеної якості.
Для інших цілей ділянки зони відпочинку, що знаходяться в комунальній власності, в оренду чи користування, не передаються. 

3.3. Всі торгові об’єкти, які розташовані безпосередньо на території зони відпочинку та прилеглих до них зонах, відповідають за санітарний стан прилеглої до них в радіусі 50 метрів території.

3.4. Узоні відпочинку забороняється купати і вигулювати тварин, використовувати для готування і розігріву їжі відкритий вогонь, вживання алкогольних напоїв, користування потужними звуковідтворюючими пристроями, закопувати в пляжний матеріал скляні чи інші небезпечні предмети, робити інші протиправні дії, позначені Правилами охорони життя людей на водних об'єктах України. 

3.5. Забороняється на території зони відпочинку самовільно розташовувати об’єкти та устаткування.

3.6. Вхід на зону відпочинку є вільним та безкоштовним. 

4. ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА СТАНОМ
ЗОНИ ВІДПОЧИНКУ 

4.1. Виконавчий орган Щорської міської ради, інспектори Інспекції з благоустрою міста Щорс, міська санітарно-епідеміологічна станція, в обов'язковому порядку інформують населення через засоби масової інформації про заборону або обмеження загального водокористування з зазначенням причин, передбачуваних чи розрахункових термінів скасування або продовження заборони і обмежень.                            

5. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ

5.1. Порушеннями даних Правил, які тягнуть за собою відповідальність фізичних осіб та посадових осіб вважаються правопорушення, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення, Цивільним Кодексом України, спеціальними законами, санітарними Правилами, державними будівельними нормами:
- будівництво на території зони відпочинку та в 100-метрової зоні об’єктів з порушенням затвердженої в установленому законодавством порядку містобудівної документації та державних будівельних норм;
- порушення встановлених законодавством екологічних, санітарно-гігієнічних вимог та санітарних норм під час проектування, розміщення, будівництва та експлуатації у зоні відпочинку будь-яких торгових, розважальних об'єктів;
- порушення  Правил благоустрою міста Щорс;
- порушення режиму використання і охорони територій та об'єктів рекреаційного призначення;
- самовільне зайняття території (частини території) зони відпочинку;
- знищення або пошкодження зелених насаджень на берегових схилах;
- забруднення (засмічення) території зони відпочинку;

5.2. Особи, винні у порушенні цих Правил, зобов’язані відшкодувати завдану шкоду у повному обсязі добровільно, або примусово у судовому порядку.     
5.3. Підприємства і організації, фізичні особи – суб'єкти підприємницької діяльності, за якими закріплені, у тому числі і на умовах оренди, території зони відпочинку, несуть відповідальність за порушення цих Правил, а керівники і персональну відповідальність за безпеку життя і здоров'я відпочиваючих, а також за погіршення рекреаційних властивостей зони відпочинку і суміжних прибережних територій, відповідно до чинного законодавства.

Міський голова                                                                                                 Р.І. Зуб

Комментариев нет:

Отправить комментарий