пятница, 27 сентября 2013 г.

У робочому форматі

Погода вже не перший день нагадує: холодна пора року не за горами, тож із трьох винесених на розгляд розширеного засідання колегії райдержадміністрації питань два стосувалися готовності різних галузей економіки до роботи в зимовий період.
Про стан підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до тих викликів, які можуть постати восени та взимку, доповів перший заступник голови райдержадміністрації В.Є. Алєксєєв. За його словами, ще навесні пожвавилася діяльність, спрямована на підвищення показників енергоефективності шкіл, лікарень, садків тощо. Зокрема, завершено капремонт ФАПу в селі Єліне. У житловому секторі міста (багатоквартирних будинках) теж зроблено чимало – серед іншого відремонтовано 12 дахів. Частково доведена до ладу ливнева каналізація в Щорсі, аби запобігти підтопленню приватних садиб. (Хоча проблема ця до певної міри полягає і в нехлюйському ставленні деяких громадян до водовідвідних мереж – вони просто захаращують їх своїм сміттям). У рамках реалізації програми збереження енергоресурсів є позитивний приклад: одна з котелень дільниці «Облтеплокомуненерго» вже має обладнання, що працює на пілетах (тирсобрикеті). Це можна вважати одним з перших кроків у процесі реалізації ініціатив Президента Віктора Януковича стосовно досягнення реальної енергонезалежності нашої держави. Стосовно дорожного господарства, то місцевою філією облавтодору заготовлено 1265 тонн піщано-соляної суміші. Стан готовності снігозбиральної техніки складає 80%. Заклади бюджетної сфери забезпечені дровами на 55-65%, брикетом – на 70. Потреба у вугіллі складає 140 тонн.
Інформацію доповідача доповнив своїм виступом голова правління ПРАТ «Комунальник» А.М. Дуля.
Надалі заступник голови райдержадміністрації М.Ф. Колодюк детально розповів про проміжні результати роботи агропромислового комплексу Щорсівщини в цьому сезоні. Очікуваний врожай зернових обіцяє бути найбільшим за всю історію району. Також триває розбудова інфраструктури – потужність чотирьох зерносушарок СТОВ «Щорссільгоспсервіс», псп «Яна Плюс» та «Прогрес» має сягнути 1780 т на добу. Стосовно озимини, то її на зерно планується посіяти близько 5000 га (116% до минулорічного показника). Станом на 23 вересня вже засіяно понад половину площ. Тваринницькі приміщення в господарствах готові до зимівлі на 91%.
Завершилося засідання колегії обговоренням підсумків літнього оздоровлення дітей. Як розповів начальник відділу в справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації А.З. Косевич, цьогоріч з усіх джерел фінансування вдалося залучити з цією метою загалом 1 млн. 398,4 тис.грн. Путівки фінансування коштом ФСС ТВП, райбюджету й частково – батьків, профспілок. Повноцінні оздоровчі послуги отримали 982 дитини, що більше, ніж торік. Районний табір «Дружба» за три зміни прийняв 411 відпочиваючих.
Понад 70% дітей шкільного віку в різний спосіб оздоровилися або відпочили, що є хорошим показником. Усі без винятку сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, були оздоровлені. Загалом завдяки ефективно налагодженій роботі всіх державних служб цей відпочинковий сезон можна вважати вдалим.
По ходу засідання колегії голова райдержадміністрації О.В. Грабовський висловив ряд практичних зауважень та пропозицій до тем обговорення та проектів запропонованих рішень.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий