пятница, 6 сентября 2013 г.

Дорога ціна звичайної чарки

Ситуацію на автошляхах Щорсівщини для читачів «Променя» прокоментував начальник місцевого відділення Державтоінспекції В.А.Пискун.


З початку року в районі сталося понад тридцять дорожньо-транспортних пригод, у яких не було зафіксовано постраждалих. Проте наслідком ще 7 аварій стала загибель трьох людей і травмування вісьмох. Особливо резонансною стала автокатастрофа в Нових Боровичах, результатом якої була смерть двох молодих людей. (Справа за цією ДТП вже передана до суду.) Остання трагедія зареєстрована на початку серпня, коли вночі мешканець Клюсів (1978 р.н.) не впорався з керуванням мотоцикла і перекинувся, через що й загинув на місці. З числа останніх ДТП можна згадати про зустрічне зіткнення, яке сталося вранці 28 серпня, між автомобілями Деу і Газель. Обидві машини зазнали дуже серйозних механічних пошкоджень. А водій легковика з травмами голови та ніг потрапив до лікарні. Прикметно, що причиною 5 аварій з 7, які потягнули за собою загибель і тілесні ушкодження людей, було те, що водії транспортних засобів перебували в стані алкогольного сп’яніння. Загалом же з 385 зареєстрованих порушень правил дорожнього руху 91 стосувалося саме тих випадків, коли за кермом сиділи п’яні громадяни. За подібне ігнорування законодавства понад половину винних суд покарав громадськими роботами, чотирьох осіб позбавив права на водіння, решті ж «виписав» штрафу на загальну суму понад 40 тисяч гривень.
Наостанок же варто нагадати батькам, що 1 вересня розпочався черговий навчальний рік у школах. З цієї причини потрібно більше уваги приділити вихованню у дітей правильної культури поводження на вулиці, зокрема, навчити азам правил дорожнього руху. До цього питання слід поставитися з усією серйозністю, адже від цього залежить безпека, життя і здоров’я нашого підростаючого покоління.
Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий