пятница, 20 сентября 2013 г.

Її візитівка – посмішка

Щоразу після зустрічі з цією жінкою на душі залишається тепло. Привітність і доброзичливість у Лідії Карпівни природні, ідуть від серця. Це їй дуже допомагає у роботі. Адже вона щодня спілкується із хворими, часто нервовими людьми. До аптеки ходять здебільшого саме такі. Тож важливо, як їх тут зустрінуть.

У аптеку ПП «Фірма «Медінтех», або, як у Щорсі кажуть, аптеку біля «СеДаму», багато хто йде саме до Лідії Карпівни. Тут спрацьовують компетентність, досвід і, безумовно, особливий шарм. Чарівна посмішка, уміння вислухати й поспівчувати викликають довіру. А ще Л.К.Шестопалова сама не терпить хамства й глибоко переживає, коли стикається з проявами його. Навіть якщо бачить, що людина налаштована на конфлікт, все одно посміхається їй, намагається перевести розмову в іншу площину.
Народилася в Західній Україні, виросла й зустріла юність у Криму, де закінчила Ялтинське медучилище за спеціальністю «фармацевт». А доросле життя (уже понад три десятиліття) провела в Щорсі. Тут стали на крило її діти. До речі, доля склалася так, що вони з сім`ями знайшли себе в Росії, син порадував двома, а донька поки що одним онуком. Обоє здобули вищу освіту, мають цікаву роботу.
А сама Лідія Карпівна мріяла стати педагогом. Проте доля склалася інакше. Й поки навчалася у медучилищі, дуже сумнівалася в правильності свого вибору. А варто було піти на роботу, як зраділа: це саме те, що їй потрібно. І з часом усе більше переконувалася, що не помилилася. У важку хвилину люди поспішають до неї за порадою, знаходять щире співчуття.
Іноді доходить до абсурдів. Одного разу вночі з ліжка її підняв якийсь незрозумілий шум. Гвалт здійсняли собаки, у сусідів засвітилися вікна. Виявляється, чийсь турботливий чоловік зрозумів буквально пораду хворої дружини звернутися по фахову допомогу саме до Л.К.Шестопалової. От він і розшукав уночі, де живе Лідія Карпівна, аби та порятувала дружину. І лише потім збагнув, що ліками торгують не вдома, а в аптеці. До речі, якщо матусі посилають по ліки своїх дітей, наполягають аби ті зверталися лише до Лідії Карпівни. А це прояв особливої довіри. Хоча з недужими людьми працювати важко, але фармацевт прагне бути корисною для кожного, до неї часто йдуть не лише по ліки, а й за порадою.
- Мені самій приємно відчувати себе потрібною, - розмірковує Л.К.Шестопалова. – Хочеться бути корисною, хочеться допомагати людям. З віком усе більше люблю свою професію. Подобається, коли на роботі спокійно. А ще зараз легше працюється, бо будь-які ліки максимум за два дні доставлять під замовлення. Тобто всі люди поставлені в однакові умови. Зникло поняття дефіциту.
Колектив, який представляє в Щорсі ПП «Фірма «Медінтех», невеликий: троє працює в аптеці, ще одна – в аптечному пункті поліклініки ЦРЛ. Поряд із Л.К.Шестопаловою набираються досвіду в роботі та спілкуванні з людьми молоді фахівці Ольга Чубенок, Юлія Ругаль та Олександра Фурс, за порядком слідкує Г.Д.Циганок. Усі вони, як і решта їх колег, у суботу відзначають своє професійне свято.
Лідія Карпівна принагідно попросила передати вітання з найкращими побажаннями своїм наставникам, яких пам`ятає і поважає, а також усім колегам, які разом із лікарями стоять на сторожі здоров`я людини. Тобто усім фармацевтичним працівникам.

Валентина ВОЛОКУШИНА
Фото автора

Комментариев нет:

Отправить комментарий