воскресенье, 15 сентября 2013 г.

Бібліотека - для дітей

Виходячи з розпорядження Щорської РДА «Про організацію підготовки до оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді влітку 2013 року» районна бібліотека для дітей розробила проект «Літо.Діти.Книжка»,
метою якого було урізноманітнити дозвілля дітей під час канікул у закладах оздоровлення і відпочинку, залучити їх до читання. Працівники бібліотеки спільно з вчителями та вихователями пришкільних оздоровчих майданчиків, ДЗОВ «Дружба», використовуючи інноваційні ігрові заходи, пов’язані з книгою і провели конкурсно-розважальні програми «А ми браття козацького роду», «Мовний Всезнайко», «Діти – найбільша радість у світі», «Мелодії дитинства», «Міс Україночка», 5 заочних відеоподорожей стежками рідного краю «Щорсівщина: туристичний калейдоскоп», «Щорсівщина туристична», День інформації «Правове поле дитинства», свято «Хай квітне щаслива моя Україна», літературно-музичну годину «Ми із того краю, де сопілка грає», лялькові вистави «Посвячення в читачі», «Усмішка літа», екологічні ігри, інформаційні хвилинки, козацькі розваги, колективне читання книги Я.Стельмаха «Митькозавр із Юрківки», годину спілкування «Моральні аспекти християнства» (до 1025-річчя хрещення Київської Русі), годину духовності «Яблучний Спас іде в гості до нас», літературне лото «Перевір свої знання».
У таборі «Дружба» діяв куточок видачі літератури від райбібліотеки для дітей. Відбулось 29 колективних обмінів літератури. Юні користувачі бібліотек системи взяли участь у всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше». 5 кращих книжок-саморобок, створених Катериною Коваленко з Рогізок («Дивосвіт очима дитини»), Кирилом Аніщенком з колективом авторів з Н.Борович («Мій край»), Валерією Тимощенко зі Щорса («Як бегемотик шукав собі друга»), Дариною Чорною з Кучинівки («Найчесніша сорока») та Дариною Косяченко з Смячі («Принцеса Ліза») надіслані до обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського на обласний тур конкурсу.
О.УЛЯНЕНКО, заступник директора Щорської ЦБС по роботі з дітьми

Комментариев нет:

Отправить комментарий