пятница, 20 сентября 2013 г.

Зарплата в «конверті» та її наслідки

Одним з пріоритетних напрямків роботи фахівців Міндоходів є легалізація заробітної плати та забезпечення вимог законодавства щодо виплат зарплати на рівні не нижчому мінімальної (1147 грн.).
Чимало роботодавців просто ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати і змушують найманих робітників працювати за невелику зарплату, а часом і зовсім видають працівникам зарплату в “конвертах”. На жаль, наймані працівники, погодившись на одержання зарплати в “конвертах”, не задумуються, що свідомо обкрадають самі себе . До речі, саме такі громадяни, які працюють без офіційного оформлення трудових відносин , потім самі звертаються до територіальних органів Міндоходів з питання не виплати заробітної плати або звільнення без причин.
Слід зазначити, що для керівників та приватних підприємців передбачена фінансова, адміністративна та кримінальна відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати.
Задля протидії „тіньовій” зайнятості населення, фахівцями Щорського відділення Корюківської ОДПІ продовжується проведення роз’яснювальних бесід з підприємцями та найманими працівниками щодо легалізації найманої праці та виплати заробітної плати на законодавчо встановленому рівні. Адже саме такі платники знаходяться в категорії так би мовити «ризикових». Як результат, протягом поточного року легалізовано 18 найманих працівників, внаслідок чого до бюджету надійшло 14 тис. грн.
Вкотре звертаємося до роботодавців: не залишайте людей без соціальних гарантій. А громадян просимо: не дайте ошукати себе та позбавити соціального захисту. Зателефонувавши на сервіс «Пульс» за телефоном (044) 284-00-07 або звернувшись до Щорського відділення Корюківської ОДПІ за тел. 2-18-62 ви зможете повідомити про випадки порушення трудового та податкового законодавства.
І.Мундурс,
завідувач сектору доходів і зборів з фізичних осіб

Комментариев нет:

Отправить комментарий