пятница, 20 сентября 2013 г.

Шахраї та злодії

знову активізувалися в нашому краї. Про це читачам «Променя» розповів старший оперуповноважений СКР райвідділу міліції В.Булденко.
- Попри те, що правоохоронці регулярно попереджають населення (в тому числі й через засоби масової інформації) про найпоширеніші методи шахрайства, деякі наші занадто довірливі співгромадяни все ж можуть дати обвести себе довкола пальця. Нещодавно у Щорсі знову було зафіксовано декілька спроб так званого телефонного шахрайства. Типовий приклад: поночі одній жінці телефонує ніби син, який у розпачі кричить: «Мамо, я потрапив до міліції, допоможи!» А потім вже інший голос з телефону каже: «Я - майор такий-то. Ваша дитина потрапила в халепу з наркотиками, але ми з розумінням поставимося до проблеми, якщо ви перерахуєте на вказаний рахунок 10 тисяч гривень». Перелякана мати може й погодилася б, але в неї є двоє синів і вона запитала: «А хто в халепі, назвіть його ім.`я?» У відповідь зв`язок перервався, телефон відімкнули… Отже, коли комусь дзвонять за схожим сценарієм – не вірте й краще зверніться до місцевого РВ УМВС.
Ще одна шахрайська оборудка – це коли до тутешніх підприємців навідуються впевнені в собі й пристойно вдягнені чоловіки, представляються працівниками обласної податкової інспекції й вимагають надати «спонсорську допомогу» - інколи в декілька тисяч гривень. На жаль, раніше були випадки, коли дехто цим пройдисвітам повірив. Проте робити це було не слід, а краще б повідомити відразу до міліції.
Окрема тема - крадіжки пального з автомобілів. Наприкінці серпня – початку вересня до міліції вже звернулися четверо мешканців Щорса із заявами про такі злочини. Однієї ночі неподалік пам`ятного знаку чорнобильцям злодії у темну пору доби злили з баків відразу двох легковиків бензин. Дивно, але ніхто з місцевих мешканців не побачив тоді нічого підозрілого. (Хоча «зливання» триває близько 15-20 хвилин.) До того ж злодії звернули увагу на територію одного з підприємств, де стояла фура. Результатом такої «уваги» стало викрадення чималого обсягу солярки. Тож, якщо хтось із громадян щось знає про подробиці вищенаведених історій – може поділитися інформацією з правоохоронцями. Номер телефону відомий – 102.

Комментариев нет:

Отправить комментарий