понедельник, 9 сентября 2013 г.

Конкретний приклад успішної роботи

Пропонуємо читачам коротке інтерв’ю з головою райдержадміністрації О.В.ГРАБОВСЬКИМ.
- Олександре Володимировичу, де Ви зустріли свято Першого дзвоника?
- У вищому професійному училищі лісового господарства.
- А чому саме там?


- На подібне запитання можна було б відповісти суто офіційно: Щорське ВПУЛГ належить до числа провідних закладів профтехосвіти області, тож увага місцевих органів влади до нього є цілком закономірною. Але якщо говорити просто, то наше училище є одним з конкретних прикладів успішної реалізації перспективних проектів розвитку, наочним доказом того потенціалу, яким володіє Щорсівщина.
- Що Ви маєте на увазі?
- Сьогодні всі бачать, що ВПУЛГ – це гарно відремонтований фасад, по-сучасному обладнані класи, напрочуд функціональні майстерні й ефективно працююча виробнича база. (Останній аспект з перелічених – дуже важливий з огляду на економічні реалії.) Але я б хотів закцентувати увагу на іншому: цілеспрямованими зусиллями педколективу на чолі з директором І.С.Вдовенком відлагоджено дійсно дієвий процес підготовки професійних кадрів, а це – робота на майбутні покоління. Ті, які розбудовуватимуть нашу державу далі.
- Уточніть свою думку…
- Зараз, як ніколи, країні потрібні справжні фахівці у сфері робітничих спеціальностей – столяри, плиточники тощо. Бо юристів та економістів уже вдосталь, а ось тих, хто має працювати на виробництві – не дуже. Хоча усі добре знають відомий постулат: базою будь-якої нормальної економіки є саме кваліфіковане робітництво. Тож гадаю, що ВПУЛГ обов’язково утримає за собою належну роль у справі підготовки спеціалістів для найрізноматніших галузей економіки. Зрештою, навіть якщо хтось з випускників, скажімо, групи кухарів-кондитерів, відразу й не знайде застосування отриманим знанням і навичкам, принаймні вдома на кухні він точно знатиме, як приготувати борщ. Стосовно ж перспектив училища, то можна бути впевненим: з огляду на відому гнучкість і оперативну реакцію на виклики сьогодення, колектив цього навчального закладу цілком здатний не лише зберегти попередні надбання, а й активно впровадити сучасні технології до навчального процесу, освоїти нові види діяльності. Скажу без перебільшення, що вище професійне училище лісового господарства – це той заклад, яким можуть гордитися всі наші земляки.
- Дякую за розмову.
Інтерв’ю взяв Олег МІРОШНИЧЕНКО

Комментариев нет:

Отправить комментарий