пятница, 6 сентября 2013 г.

Шахраї пропонують вікна?

Цьогоріч Щорсівщиною пішла ніби якась пошесть. Користуючись тим, що чимало наших земляків вирішили замінити старі вікна на металопластикові, зі своєю пропозицією на ринок вийшли ділки з доволі сумнівною репутацією. Чули про «дешеві вікна з Чернігова»? Так оце про них.


Для початку варто навести один приклад. 28 серпня до райвідділу міліції звернулася мешканка села Гірськ (1969 р.н.) із заявою про те, що вона замовила металопластикові вікна, сплатила завдаток, а виконавець не дотримав своїх зобов’язань. Тобто її у найпростіший спосіб обвели довкола пальця. Схожих випадків по району достатньо, причому майже ніхто з тих, хто віддав гроші й так і не дочекався обіцяного товару, не скаржиться правоохоронцям. Адже хто хоче визнати привселюдно, що його пошили в дурні?
Схема дій пройдисвітів виглядає приблизно таким чином: до села заїжджають люди, які називають себе представниками солідної фірми. Вони пропонують металопластикові вікна – дійсно за меншою ціною, ніж на місцевому ринку. На цьому етапі для них головне знайти першого замовника і здійснити монтаж. А вже потім цей покупець розкаже про свою вигоду сусіду, куму, брату чи приятелю – й у «гастролерів» справа піде. Шахраї наберуть замовлень і зникнуть, сказавши на прощання: чекайте, вам зателефонують, коли вікна будуть готові. Людина чекає тиждень, другий, третій. Телефонує «у Чернігів» - а номер вже заблокований… І ось тоді й приходить усвідомлення, що її обдурили. Шукай тепер тих «фірмачів» по білому світу! До речі, є приклади, коли ділки пропонують навіть оформити кредит на купівлю вікон. Декому з мешканців району таке «кредитування» теж вилізло боком…
Людська наївність та довірливість продовжує вражати. Бажання купити дешевше штовхає декого на співпрацю з приїжджими ділками, які часто виявляються звичайнісінькими шахраями. І навіщо їм вірити? Зрештою, є ж у Щорсі добре відомі перевірені представництва справжніх фабрик з виготовлення вікон. А так – у гонитві за примарною дешевизною можна замість сподіваного зиску зазнати очевидних збитків. Люди, будьте пильнішими!

Комментариев нет:

Отправить комментарий