понедельник, 9 сентября 2013 г.

За «круглим столом»

З серпня відбулося засідання «круглого столу» на тему»Реалізація у регіонах завдань, доручень Президента України Віктора Януковича щодо поліпшення медичних послуг». Участь у зібранні взяли заступник головного лікаря ЦРЛ Раїса Кодинець, лікар-кардіолог Сергій Станішевський, представники районної влади та журналісти газети «Промінь». Обговорено найактуальніші питання і виклики, які має ця галузь на Щорсівщині.
Особливий акцент було поставлено на нововведеннях по «швидкій», виконанні низки районних програм (з попередження захворюваності на цукровий діабет, туберкульоз тощо). Сергій Станішевський також поділився думками про лікування гіпертонічної хвороби. Ось що він сказав: «Кожний другий дорослий має хворобу серцево-судинної системи. В Щорському районі майже 5 тисяч чоловік перебувають на диспансерному обліку з приводу гіпертонічної хвороби. У рамках здійснення пілотного проекту в Щорській ЦРЛ триває виписка рецептів на групу препаратів, які знижують артеріальний тиск, з відшкодуванням коштів пацієнтам. Згідно з пілотним проектом на район в 2013 році виділено 96 тис.грн. на відшкодування вартості медикаментів хворим на гіпертонічну хворобу. Станом на 1 вересня використано 26 317 грн.: 2354 особи отримали лікарські засоби зі знижкою. Для того, щоб придбати ліки зі знижками, потрібно отримати рецепт у лікаря. Випискою рецептів займаються дільничні терапевти, невропатологи, кардіолог, ендокринолог, а в сільській місцевості – сімейні лікарі та фельдшери. Нині з відшкодуванням вартості в аптеці можна отримати наступні препарати: еналаприл, лізиноприл, бісопролол, метопролол, небіволол, амлодипін, ніфедипін – як вітчизняного виробництва, так і їх зарубіжні аналоги. Рецепт дійсний протягом тільки 10 діб з моменту виписки.
Словом, якщо ви хворієте на артеріальну гіпертонію, не втрачайте свого шансу отримати якісні ліки зі зниженням їх вартості. Подбайте про своє здоров’я і зверніться до лікарів для отримання рецепта. Адже здоров’я - це безцінний дар, і своєчасне звернення до лікаря врятує вам життя.»

Комментариев нет:

Отправить комментарий