пятница, 27 сентября 2013 г.

Ігор Рибаков передав вітання мешканцям Щорсівщини з Днем партизанської слави

У Щорському районі пройшли заходи, приурочені Дню партизанської слави та 70-ої річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників. До села Єліне, яке у роки війни було спалене карателями за зв'язок з партизанами, приїхали не тільки жителі Щорсівщини, а й з сусідніх районів області. Це стало можливим завдяки народному депутату України Ігорю Рибакову, який потурбувався, щоб людей доставили у комфортабельних автобусах.
Ветерани та гості поклали квіти до пам’ятника загиблим партизанам і відвідали музей партизанського руху на Чернігівщині. Далі урочистості продовжилися на території музейно-меморіального комплексу партизанської слави «Лісоград», де у роки війни базувалося партизанське з’єднання під командування двічі Героя Радянського Союзу Олексія Федорова. Усі присутні на заходах отримали вітальну листівку з Днем партизанської слави та 70-ою річницею визволення району від німецько-фашистських загарбників від Ігоря Рибакова. А ветерани — продуктові набори. Народний депутат впевнений, що ми повинні свято берегти і передавати наступним поколінням пам'ять і шанобливе ставлення до ветеранів, які ціною свого життя відстояли свободу для нас. «У ці пам’ятні дні ми з глибокою вдячністю схиляємо голови перед ратним подвигом солдатів, які звільнили нашу землю від коричневої чуми, — наголошує Ігор Рибаков. — Перед світлою пам'яттю тих, хто не повернувся з полів битв, хто воював за рідну землю, віддаємо данину поваги і вдячності ветеранам Великої Вітчизняної війни і трудівникам тилу, всім, хто нещадно громив ворога за страждання людей, мільйони відібраних життів, зруйновані міста й села, виявляючи при цьому мужність і непоборну силу духу. День визволення Щорського району і Чернігівщини назавжди стане символом стійкості, мужності та високого патріотичного духу людей, які кували перемогу».
Після урочистостей у «Лісограді» ветеранів війни та гостей свята пригощали смачним кулішом з польової кухні. Її роботу профінансував Ігор Рибаков. Він постійно підтримує ветеранів і допомагає їм. Весною була надана допомога в оранці городів, до Великодня вони отримали пасхальні набори. За кошти народного депутата у всіх семи районах, які він представляє у парламенті, було проведено реконструкцію пам’ятників та обелісків героям Великої Вітчизняної війни, братських могил, благоустрій кладовищ. І це далеко не повний перелік добрих справ, які Ігор Рибаков робить для ветеранів війни і літніх людей. Вони вдячні йому за таку турботу і схвально висловлюються на адресу свого депутата. «Люди до Рибакова ставляться дуже добре, — каже родина Приходьків із Заріччя, яка усією сім’єю прийшла на свято. — Людям завжди допомагає і для району багато робить. Дорогу нам відремонтував. Приємно, що він не залишився осторонь сьогоднішнього свята і допоміг в його організації. Він справжній народний обранець. Так тримати!».
«Сьогодні для нас великий день, — поділився враженнями ветеран війни Іван Кучма. — Вже мало залишилося в живих учасників бойових дій Великої Вітчизняної та партизанів. Від імені усіх ветеранів війни та праці, уславлених народних месників дякую нашому депутату за його щедрість, за те, що він пам’ятає про нас і турбується, за свято, яке допоміг організувати сьогодні». «Зі свого боку, я хочу подякувати Ігорю Рибакову за те, що він піклується про відродження духовності людей, — говорить благочинний Щорського району отець Павло. — Я тут 24 роки і багато бачив депутатів. Але вони за увесь період не зробити стільки, скільки Ігор Олександрович за короткий час. Хочу йому побажати, щоб він і надалі так само наполегливо трудився во славу нашої держави і славу Божу. Щоб все задумане ним було втілено у життя». Настоятель Свято-Покровського (с. Єліне) отець Володимир теж схвально висловився з приводу діяльності Ігоря Рибакова: «Він багато робить для відродження села, ремонтує дороги, допомагає церквам, ФАПам. Це дає людям надію на краще. У своїй церкві ми молимося за його здоров’я і його родину».
Під час перебування у селі Єліне гості відвідали місцевий ФАП. Підтримка медичних закладів, особливо сільських, для Ігоря Рибакова — один із пріоритетних напрямків діяльності. Усі ФАПи забезпечив велосипедами, набором необхідних медикаментів, купує обладнання. Голова ОДА Володимир Хоменко зазначив, що така допомога дуже потрібна нашій медицині: «Це приклад консолідованої роботи обласної виконавчої та представницької влади, народного депутата Ігоря Рибакова з виконання соціальних ініціатив Президента України, як спільними зусиллями разом з територіальними громадами вирішувати той комплекс проблем, які існують на наших територіях. Тільки у такій тісній співпраці ми зможемо їх вирішити. Головне питання для нас — забезпечити доступність і якість медичних послуг для кожної людини, де б вона не жила — у місті чи селі». Заступник головного лікаря райлікарні Раїса Кодинець каже, що підтримка Ігоря Рибакова медичних закладів дуже суттєва і відчутна: «Минулого року він забезпечив наші ФАПи практично на цілий рік медикаментами для невідкладної допомоги і придбав необхідне обладнання. Адже навіть холодильник сільським медичним закладам не завжди по кишені. А глюкоментри, тонометри та інше — потрібні усім медичним установам. Люди дуже вдячні йому за все і підтримують його». Незабаром розпочнеться чергова акція Ігоря Рибакова по забезпеченню ФАПів «міні-аптеками» — ліками для невідкладної медичної допомоги. «Це дуже потрібно нашим людям, особливо тим, які проживають у сільській місцевості, — сказав народний депутат. — У селі багато літніх людей, і вони потребують медичної допомоги постійно. А їздити до райцентру їм важко, та й транспорт ходить не кожного дня. Тому забезпечення ліками ФАПів я вважаю своїм обов’язком».
Ірина Харченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий