пятница, 27 сентября 2013 г.

Щоб розвиток був гармонійним

Соціальні ініціативи Президента України В.Ф. Януковича передбачають активну допомогу місцевих керівників підприємств і сільгоспформувань у вирішенні соціальних проблем. У Нових Боровичах розширення дитячого садка, реконструкція нових і старих приміщень проходить за активної участі й суттєвої допомоги депутата райради, директора спиртозаводу О.І. Кирилюка.
Підтримав свого колегу й депутат райради С.М. Аніщенко.Минулої середи з робочим візитом у Нових Боровичах голова райдержадміністрації О.В. Грабовський побував не випадково. Далеко не кожне село може похвалитися, що в ньому підростає 56 дошкільнят. Надзвичайно чепурний і доглянутий дитсадок не може їх усіх забезпечити місцями. Тому виникла нагальна потреба шукати додаткові приміщення. У двоповерховій споруді школи вирішили відвести під старшу групу одне крило. Дві великі кімнати – одна ігрова, інша спальна, санвузол, роздягальня і чимале фойє спішно ремонтуються. Роботи поки що завершені в санвузлі. Дві раковини для вмивання, дві туалетні кабіни. На підлозі й на стінах свіжі кахлі. Усе сяє чистотою. Тим часом у кімнатах закінчують шпаклювати стелю, яку тут же побілять. А коли у вікна встановлять склопакети (всього – сім), можна буде клеїти шпалери. У спальній кімнаті підлогу встелили ДСП, поверх якої покладуть лінолеум. Тим часом завідуюча дошкільним дитячим закладом О.О.Луценко вже склала списки всього необхідного для нормальної діяльності дитсадка: від меблів, килимів, посуду – до занавісок тощо.
Юрій Філон, Петро Борщ, усі, хто працює на цьому об’єкті, поспішають. Адже на них чекають десятеро дітей підготовчої групи та семеро ері та ремонт козирка над порогом та східців. У перспективі – обладнання дитячого майданчика тощо. Незабаром розпочнеться реконструкція шкільної котельні, яка стане потужнішою, здешевить тепло, бо буде працювати на місцевому тирсобрикеті. Про всяк випадок будуть придбані й електрообігрівачі.
В.Ф. Янукович наполягав: «Дошкільна освіта відіграє особливу роль у системі освіти». Адже «…дитина з найбільш раннього віку має отримувати усі можливості, щоб зростати здоровою, вільною та щасливою, гармонійно розвиватися, розкривати свій творчий потенціал у максимально дружньому середовищі». У Нових Боровичах можна спостерігати взаємодію місцевої влади, депутатів райради, колективів школи й дитсадка та батьків, зусилля яких скоординовані й спрямовані на створення умов для розвитку різнобічної особистості.
Дбаючи про дітей, батьки збирали кошти на ремонт та інші потреби. О.І.Кирилюк з С.М. Аніщенком подбали, аби кахлем обклали стіни на кухні та в санвузлі старенького приміщення дитсадка. Тут встановили нову сантехніку, подбали про гарячу воду. У приміщенні та на подвір’ї багато квітів, яскравих малюнків, дивовижні казкові герої розвивають дитячу фантазію, роблять світ більш радісним і розмаїтим.
Районна ж влада, відзначаючи високий рівень організації дозвілля вихованців Новоборовицького дитсадка, дбає про відповідність вимогам приміщень, що діють. А ще в цьому селі та в районі відкриваються нові групи, розширюється мережа дитячих дошкільних закладів.
Валентина
ВОЛОКУШИНА
Фото автора



Комментариев нет:

Отправить комментарий