суббота, 14 сентября 2013 г.

АНАЛІЗ РЕГУЛЯТОРНОГО ВПЛИВУ проекту рішення Щорської міської ради „Про затвердження Правил експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон») в м.Щорс”



  1. Визначення проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом запровадження державного регулювання  
              
  Відповідно до Земельного кодексу України, Водного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Санітарних норм і правил України розроблений  проект рішення Щорської міської „Про затвердження  Правил експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон») в м.Щорсз метою раціонального використання та збереження території узбережжя р. Снов, створення належних умов для водного відпочинку, забезпечення охорони життя та здоровя осіб, які відпочивають в зоні відпочинку м.Щорс. 
  2. Цілі державного регулювання  Для створення правових засад регулювання раціонального використання та збереження території узбережжя р. Снов, створення належних умов для водного відпочинку, забезпечення охорони життя та здоровя осіб, які відпочивають в зоні відпочинку м.Щорс пропонується:
  - встановити умови експлуатації зони відпочинку;
-         встановити організацію і порядок обстеження зони відпочинку;
-         встановити порядок контролю за зонами відпочинку;
-         встановити відповідальність за порушення правил;
-         затвердити порядок підготовки та обладнання зони відпочинку;
-         забезпечити порядок контролю за станом зони відпочинку;
-         передбачити відповідальність за порушення даних правил. 
 3. Визначення та оцінка  альтернативних способів досягнення встановлених цілей  Проект регуляторного акту розроблено на виконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою в м.Щорс.  У разі, якщо  не будуть встановлені правила  експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон») в м.Щорс, не будуть врегульовані правові засади користування  зоною відпочинку та її експлуатацією
 4. Очікувані результати прийняття запропонованого регуляторного акта
  Виконання даного рішення Щорської міської ради дасть можливість забезпечити правила експлуатації зони відпочинку, запобігти створенню загрози життю та здоров’ю людей,  нанесенню шкоди оточуючому природному середовищу при загальному водокористуванню водних об’єктах м.Щорс. 
 5. Обґрунтування можливості досягнення цілей у разі прийняття запропонованого регуляторного акта.  Прийняття даного розпорядження дозволить регламентувати порядок експлуатації зони відпочинку (урочище «Вигон») в м.Щорс .  Це, в свою чергу, дозволить вирішити проблеми щодо:   - встановлення умов експлуатації зони відпочинку;
-         встановлення організації і порядку обстеження зони відпочинку;
-         встановлення порядку контролю за зонами відпочинку;
-         встановлення відповідальністі за порушення правил;
-         затвердження порядку підготовки та обладнання зони відпочинку;
-         забезпечення порядку контролю за станом зони відпочинку;
-         передбачення відповідальності за порушення даних правил. 
  6. Перелік витрат та вигод від впровадження запропонованого регуляторного акта
Можливі способи досягнення цілей
Оцінка способу
Причини відмови від альтернативних способів/ аргументи щодо переваги
обраного способу
Збереження чинного регулювання
Не вирішує існуючої проблеми
На даний час не передбачені правила експлуатації зони відпочинку
Обраний спосіб

Є єдиним способом встановлення правил експлуатації зони відпочинку

Відповідає вимогам чинного законодавства. Визначає порядок встановлення організації і порядку обстеження зони відпочинку; встановлення порядку контролю за зонами відпочинку; встановлення відповідальністі за порушення правил; затвердження порядку підготовки та обладнання зони відпочинку; забезпечення порядку контролю за станом зони відпочинку; передбачення відповідальності за порушення даних правил


 7. Можливість впровадження та виконання вимог регуляторного акта залежно від ресурсів, якими розпоряджаються органи місцевої влади
 Впровадження та виконання вимог регуляторного акта не потребує залучення матеріальних ресурсів, якими розпоряджається орган місцевої влади.
  8. Фізичні та юридичні особи, яки повинні впроваджувати або виконувати вимоги регуляторного акту 
  Впровадження та виконання вимог щодо експлуатації зони відпочинку  покладається на фізичних осіб та посадових осіб.
  9. Ризик впливу зовнішніх чинників на дію запропонованого регуляторного акту
 Ризику впливу зовнішніх чинників на дію запропонованого регуляторного акту  немає.
 7. Обґрунтування строку дії регуляторного акта
  Початок впровадження регуляторного акта – з дати затвердження міською радою. Термін дії регуляторного акта постійний.  Можливе внесення змін і доповнень.
  8.Визначення показників результативності регуляторного акта
  Основним показником результативності регуляторного акта є забезпечення вимог експлуатації зони відпочинку.
  9.Заходи, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта.
  Базове відстеження результативності вищезазначеного регуляторного акта буде здійснюватись до дати набрання чинності цього акта шляхом збору пропозицій і зауважень та їх аналізу.
  Повторне відстеження – через два роки з дня набрання чинності акту, в результаті якого відбудеться порівняння  показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегулюваних та проблемних питань шляхом аналізу якісних показників  дії цього акта, ці питання будуть врегульовані шляхом  внесення відповідних змін.
   Зауваження та пропозиції у письмовому вигляді до проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються до Щорської міської ради протягом одного календарного місяця до 14 жовтня 2013 року за адресою: вул.. К.Маркса, 5, м. Щорс, тел.. 2-18-35


                                                             



Комментариев нет:

Отправить комментарий